Štiri zmage za step plesalce

24.5.2016 | 10:15

Štiri zmage za step plesalce

V soboto, 21., in nedeljo, 22. maja 2016, je v Radovljici potekal še zadnji 9. pokalni turnir v modernih tekmovalnih plesih. Tokrat je tekmovanje potekalo v disciplinah stepa in hip hopa in na njem je sodelovalo tudi osem članov iz Plesnega kluba Lukec iz Krškega.

Najmlajša udeleženka iz krškega kluba je bila Sanja Urbanč, ki je tekmovala v kategoriji step solo deklice, kjer si je priplesala 1. mesto. Med članskimi solisti je prav tako 1. mesto osvojil Luka Vodlan. Luka je v paru tekmoval z Brino Lukež in si prav tako priplesal 1. mesto. Na najvišji stopnički je tekmovanje zaključila tudi članska mala step skupina v sestavi Brina Lukež, Dana de Costa, Sara Jurkas Omerzo ter Luka in Sebastijan Vodlan, ki se je prvič predstavila z novo tekmovalno točko. Med članskimi solistkami pa je 2. mesto osvojila Sara Jurkas Omerzo.

Odlične rezultate v nekoliko bolj množičnih kategorijah pa sta osvojila hip hop plesalca Dea Micić in Mark Gerjevič. Dea je med članskimi solistkami osvojila odlično 4. mesto, Mark pa je med članskimi solisti priplesal do 5. mesta.

Pred plesalci modernih tekmovalnih plesov je sklepno dejanje državno prvenstvo, ki bo od 18. do 26. junija v Medvodah. Člani Lukca pa se bodo v juniju udeležili tudi festivala v Beogradu in evropskega prvenstva v hip hop na Češkem, tako da jih čaka pester mesce junij.

Sebastijan Vodlan
strokovni vodja programov

Galerija

_step
_step__2_
_step__3_
_step__4_
_step__5_
_step__6_
_step__7_
_step__8_
Štiri zmage za step plesalce

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava