Telovadke Gimnastičnega društva Novo mesto ponovno z medaljami

24.5.2016 | 09:00

Telovadke Gimnastičnega društva Novo mesto ponovno z medaljami
Telovadke Gimnastičnega društva Novo mesto ponovno z medaljami

V nedeljo, 22. maja 2016, so se s tekmovanji v ženski športni gimnastiki nadaljevale tekme za Pokal Slovenije 2016. Že v prvi tekmovalni skupini nas je z osvojenimi petimi medaljami v mednarodni stopnji (kategorija deklice) razveselila Neža Erpič. Neža je zmagala na preskoku in gredi ter bila druga v mnogoboju, na dvovišinski bradlji in parterju. Gimnastično društvo Novo mesto je v mednarodni stopnji zastopala tudi mladinka Maja Zaman, ki se vrača po težavah z bolečim hrbtom. Maja je nastopila na parterju in preskoku.

Sledilo je tekmovanje stopenjskega sistema, kjer je v 1. stopnji do 8 let nastopila samo Terezija Horvat, ki se je uvrstila v zlato sredino.

V 2. stopnji do 9 let sta se ponovno izkazali Vita Prijanovič in Neja Rifelj, ki sta si delili 2. mesto in tako nadaljevali njun zmagoviti niz. Tekmovale so še Darja, Brina in Gaja. V 2. stopnji nad 9 let sta tekmovali Katarina Sadek, ki je osvojila 12. mesto in Mia Zrimšek. Ekipno so bile deklice 2. stopnje četrte.

V 3. stopnji do 10 let se je najvišje povzpela Lucija Strmole, ki je osvojila 6. mesto, tik za njo pa sta se uvrstili še Lina Primc (8. mesto) in Marija Preskar (9. mesto). V tej kategoriji sta nastopili še Gaja in Angelika. V 3. stopnji nad 10 let so nastopile Ajla, Ula, Ajda, Kim in Luna. Ekipno so bile deklice v 3. stopnji šeste in osme.

V 4. stopnji je ponovno najbolje nastopila Živa Kregulj, ki je osvojil 6. mesto, na 8. mesto pa se je uvrstila Klara Šterk. V tej stopnji so nastopile še Živa, Olina, Alina in Ema. Ekipno so bile deklice 4. stopnje četrte.

Z odličnim tretjim mestom nas je v 4. stopnji za deklice starejše od 13 let presenetila Tara Šiler. V njeni kategoriji je tekmovala še Jana Bevc.

Ponovno so se na stopničke zavihtele deklice v 5. stopnji, ki so osvojile ekipno 3. mesto. V tretje uvrščeni ekipi so nastopile Lana, Lisa, Tisa, Pia in Petra. Med posameznicami se je najvišje uvrstila Lana Oberč, ki je bila peta.

V 6. stopnji je nastopila Klara Udovč.

Deklice so izvrstno opravile svoje delo in Gimnastičnemu društvu Novo mesto priborile kar nekaj žlahtnih odličij.

A. Š. E.

Galerija

_v (1)
_v (10)
_v (11)
_v (12)
_v (13)
_v (2)
_v (3)
_v (4)
_v (5)
_v (6)
_v (7)
_v (8)
_v (9)
_v

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava