Novomeškim judoistom ŠD Bushido medalje na Pokalu Šiške 

24.5.2016 | 08:20

Novomeškim judoistom ŠD Bushido medalje na Pokalu Šiške 

V dvorani Športnega centra Gib v Ljubljani je 21. in 22. maja potekalo dvodnevno tekmovanje v judu za cicibane, mlajše in starejše dečke ter deklice. Na tekmovanju je nastopilo preko 500 tekmovalcev iz Slovenije in tujine. Devet članska ekipa novomeškega Bushida je na tekmovanju izjemno navdušila z rezultati. V starostni kategoriji do 10 let so nastopili  Lin Luzar, Aleksander Bernad, Rok Stojanović in Dušan Krbanjević. V starostni kategoriji do 12 let pa Vanessa Gole, Arnel Šumar, Aleš Krevs, Benjamin Bernad  in Alis Miskić.

Zelo dobre in požrtvovalne borbe je pokazal Aleksander Bernad, ki je v polfinalni borbi izvedel uspešen met in nato nasprotnika takoj prijel v končni prijem ter zmagal z ipponom. Je Akeksander v težki in zahtevni borbi izvedel dva meta za katera je prejel yuko in nasprotnika zadržal še v končnem prijemu ter tako suvereno osvojil 1. mesto.

Lin Luzar je imel še največ dela v prvem dvoboju. Nasprotnika je vrgel z metom o soto gari in ga nato še prijel v končnim prijem kesa gatame. V nadaljevanju se je skoncentriral ter oba naslednja nasprotnika suvereno premagal. Prvega z metom o soto gari in drugega z metom tai otoshi. Za oba je prejel ippon ter osvojil  odlično 1. mesto.

Tudi Rok Stojanovič je pokazal odlične borbe in sicer je prvega nasprotnika premagal z dvema metoma in zanj najprej prejel wazari za drugega – o uchi gari pa ippon. V drugi borbi je  Rok izvedel dva uspešna meta ter končni prijem mune gatame ter tako suvereno premagal nasprotnika z ipponom. V finalni borbi je bil njegov nasprotnik spretnejši in uspelo mu je izvesti dva meta ter Roka premagati. Rok je osvojil odlično 2. mesto.

V isti kategoriji se je pomeril tudi Dušan Krbanjević in prvo borbo izgubil nato pa v repesažu oba nasprotnika premagal. Obakrat je izvedel met o soto gari. Osvojil je zelo dobro 3. tretje mesto.

V starostni kategoriji U12 je prva nastopila Vanessa Gole. Pomerila se starima znankama. Prvi dve borbi je zmagala z metoma tani otoshi in tai otoshi v kombinaciji s končnim prijemom kesa gatame. V finalni borbi pa se je pomerila s Koro Kojc iz Športnega društva Polyteam, kje do sedaj še nikoli ni premagala. V zelo zahtevni in napeti borbi je Vanessa uspela delno umiriti zelo napadalno nasprotnico. Ta je kljub temu izvedla met in povedla za yuko. Tako nato je uspela Vanesso prijeti še v končni prijem. Vanesa se ni predala, temveč se je z izrednimi napori osvobodila končnega prijema ter takoj ona prijela nasprotnico v končni prijem kesa gatame. Tako jo je uspešno zadržala 20 sekund in zmagati z ipponom. S tem je Vanessa še enkrat dokazala, da se je potrebno boriti ves čas z vso močjo in da borba ni izgubljena dokler ne mine zadnja sekunda, ali sodnik ne dosodi ippona. Zmaga na tem tekmovanju ji gotovo pomeni zelo veliko.

Izvrestno je nastopil tudi Aleš Krevs. V polfinalu je nasprotnika predčasno premagal z metom, v finalnem dvoboju pa je najprej izvedel met o soto gari in zanj prejel wazari, nato pa takoj nadaljeval z borbo v parterju, kjer je s prijemom kesa gatame osvojil še en wazari ter postal zmagovalec svoje kategorije.

Z odličnimi borbami je nadaljeval Arnel Šumar, ki je zelo suvereno pometel s konkurenco. Pomeril se je s štirimi nasprotniki. Vse borbe je zaključil učinkovito, predčasno, z ipponi. Dvakrat je izvedel met, dvakrat pa kombinacijo meta in končnega prijema (mune gatame in kesa gatame). Osvojil je 1. mesto.

Benjamin Bernad, ki je prvo borbo izgubil. V popravni borbi najprej zmagal s kombinacijo meta in končnega prijema, nato pa spet izgubil. V borbi za tretje mesto se je zbral in nasprotnika najprej vrgel delno na hrbet ter prejel wazari, nato pa ga uspel še zadržati v končnem prijemu do končne zmage. Osvojil je zelo dobro 3. mesto.

V borbah je imel tokrat manj sreče Alis Miskić, ki je moral priznati premoč bolj izkušenim in spretnim nasprotnikom. Žal mu ni uspelo nikogar premagati.

Za dosego izjemnih uspehov so vsi tekmovalci na tekmovanju pokazali veliko mero znanja ter prikazali srčne in hrabre borbe za kar jim gredo vse čestitke.

Metod Jerman

Galerija

_z (1)
_z (2)
_z (3)
_z (4)
_z (5)
_z

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava