Jožetovih 60: Veliko zdravja, dela za sproti in časa za prijatelje

23.5.2016 | 13:05

Jožetovih 60: Veliko zdravja, dela za sproti in časa za prijatelje
Jožetovih 60: Veliko zdravja, dela za sproti in časa za prijatelje

Slavje, ki se je odvijalo 14. maja v Drašičih, je vredno zapisa, saj je svojih 60 let življenje praznoval Jože Stariha, znani drašički voščač, ljudski godec in pevec, orgličar, vinogradnik, vinar, konjerejec, šekutar – pa še kaj bi se našlo.

Povabljene goste – bilo nas je preko sto - je sprejel v vaški cerkvi sv. Petra, slavnost pa se je začela z zahvalno sveto mašo, ki sta jo izvedla metliški RKŽ g. Pibernik in grkokatoliški g. Hardi. Pri bogoslužju so sodelovale vse tri hčere ter bratje in sestra. Po maši je bila v Zavrhu, kjer ima Jože v zemljo vkopano, zunaj pa nadzidano veliko zidanico, pogostitev z bogato ponudbo hrane, za kar je skrbel mojster Pezdirc iz Semiča, vino pa – Jožetovo seveda – pa je vsem razvedrilo telo in duha ...

Ob samem prihodu k zidanici pa nas je pričakal instrumentalni del folklorne skupine Kres iz NM, z Jožico, Branko, Marjanom , Francijem … Ko smo se okrepčali in se med seboj malce pogovorili, smo vzeli pot pod noge in hajd na Krmačino k Prusu. Pohod je trajal nekako tri, štiri ure, nakar smo se vrnili k zidanci in nadaljevali fešto.

Slavljencu smo izročili tudi darilo, kupljeno že pred mesecem, ki pa se je v tem času že podvojilo. Tako je Jože, kot ljubitelj konj, prejel v dar prelepo kobilo z nekaj tedni staro žrebičko. Presenečenje in veselje je bilo nepopisno. Marsikomu so se orosile oči …

A se je kmalu oglasila pesem, družba je zbrano zapela, dobra volja in veselje pa je potem trajalo še dolgo v noč …

V imenu vseh dobromislečih se Jožetu iskreno in globoko zahvaljujem, želim veliko zdravja, dela za sproti, časa za prijatelje pa toliko, kot si ga bo lahko vzel. Srečno in Bog te živi!

A. K.

Galerija

_f (01)
_f (02)
_f (03)
_f (04)
_f (05)
_f (06)
_f (07)
_f (08)
_f (09)
_f (10)
_f (11)
_f (12)
_f (13)
_f

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

25.5.2016Oceni lojzeK 

Svojih šestdeset, danes obeležuje tudi eden vrhunskih vinogradnikov - Lojze Hozner. Za prijatelje pripravlja fešto pri zidanici, mi, ki pa se ne bomo udeležili te slavnosti, pa mu želimo obili zdravja (in še enkrat OBILO ZDRAVJA) in vse najboljše. Lojze, na zdravje!!!

25.5.2016Oceni lojzeK 

dodatek k komentarju in čestitki zgoraj: danes, 25. maja 2016 svojih šesdeset let /.../ Lojze Hozner...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava