Datum Anjine operacije že določen

18.5.2016 | 14:30

Anja je le študentka, podnajemnica v mestu s tremi sostanovalkami, ki jo preživljata oče in mama. (foto: Facebook)

Anja je le študentka, podnajemnica v mestu s tremi sostanovalkami, ki jo preživljata oče in mama. (foto: Facebook)

Datum Anjine operacije že določen

V dobrem mesecu je Anja Zamida dosegla zastavljeni cilj: zbrati sredstva, s katerimi si bo povrnila zdravje. Borba študentke se tako bliža koncu. Dekle je s svojim pogumom ganilo Slovenijo ... Pred dobrim letom je zaradi vnetja možganskih ovojnic oziroma meningitisa Anja dva meseca preživela v bolnišnici. Poleg tega so ji kirurgi odkrili velik tujek, ki pritiska na središče dekletovih možganov, a denarja za operacijo v Nemčiji Anja in njena družina nista imeli.

Datum operacije že znan

Aprila je Anja (23) na facebooku objavila svojo zgodbo in Slovenijo prosila za pomoč: za operacijo oziroma odstranitev ciste v Nemčiji je potrebovala 25.000 evrov. Na številnih dobrodelnih koncertih, dražbah in drugih dogodkih so ljudje zbirali denar za Anjo, ki je preko facebooka sporočila veselo novico: "Moja zgodba se počasi zaključuje. Z veseljem sporočamo, da smo dosegli potreben znesek operacije!!!! Iz srca iskrena HVALA vsem, čisto vsem, tako družini, prijateljem, znancem in tudi tistim, ki jih ne poznam, da ste prisluhnili moji zgodbi in mi pomagate na moji poti do cilja in zdravja!!  Z vašo pomočjo mi je uspelo, verjamem pa tudi, da bo z vsemi vašimi pozitivnimi mislimi tudi zaključek pozitiven. Čez dva tedna odpotujem v Nemčijo, operacija me čaka 3. junija. Po tem se vrnem nazaj zdrava ter polna življenja!  Še enkrat hvala VSEM vam!!!!"

Cista jo je začasno ustavila

Anji tujek onemogoča, da bi živela polno študentsko življenje v Ljubljani, kjer si s sostanovalkami deli stanovanje. Nekdanja atletinja ima zaradi ciste poleg bolečin v mišicah in kosteh težave s slabo koncentracijo, kronično utrujenostjo, glavoboli, slabostjo, zamegljenim vidom in tako naprej, v prihodnje pa bi ji lahko cista povzročala hude zdravstvene težave. 

Bolezen je prekinila Anjine dejavnosti na različnih področjih, zato je bila njena največja želja, da bi lahko polno zaželela. Z zbranim denarjem je tako korak bliže uresničenju te želje. Številni so Anji na facebooku čestitali in ji zaželeli veliko sreče v prihodnje. 

Svet 24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava