Uspešen nastop Nastje Galič na 51. EP v karateju za člane

6.5.2016 | 08:10

Uspešen nastop Nastje Galič na 51. EP v karateju za člane

V francoskem mestu Montpellier ta konec tedna od 5. do 8. 5. 2016 poteka 51. evropsko člansko prvenstvo v karateju. Med 437 prijavljenimi tekmovalkami in tekmovalci iz 46 držav je tudi 12 slovenskih reprezentantov, deset borcev in dva kataša. Med njimi je kot prva že v četrtek nastopila 19-letna članica Karate kluba Brežice Nastja Galič, in sicer v kategoriji kate članice, kjer se je med seboj pomerilo 29 najboljših evropskih katašic iz 29-ih evropskih držav.

Po uspešnih pripravah in dobremu občutku je bila Nastja dobro razpoložena že pred tekmo. »Če bom tako delala kot na zadnjih treningih, bom morda koga presenetila«, je napovedala po objavljenih žrebih.

V prvem kolu se je srečala s predstavnico Luksemburga Henry Celine. Nastja je kot prva izvajala kato Paiku in uspešno odprla tekmovanje s prvo slovensko zmago z rezultatom 4 : 1. Z nastopom je bila zelo zadovoljna in se v drugo kolo podala s še boljšim občutkom, ko je proti predstavnici Azerbajdžana Rezei Neda izvajala kato Suparimpai. Začela je zelo dobro in silovito, pri prvem nizkem prehodu pa žal malo zdrsnila, saj so bili tatamiji čisto novi in zato drseči. Nasprotnica je to videla in izkoristila Nastjino napakico ter pri svoji izvedbi kate Chatanyare kushanku bolj pazila. Sodniki so se po dvoboju tokrat večinsko odločili za Nastjino nasprotnico, ki je zmagala z rezultatom 4 : 1. Žal pa Azerbajdžanki ni uspelo priti v finale, kar bi Nastji v nadaljevanju omogočilo boj za medaljo. Nastja je tako zaključila svoj nastop v osmini finala in takoj pričela spodbujati ostale slovenske reprezentante, da bi dosegli kar najboljše rezultate. »Čutila sem, da bi lahko premagala tudi Azerbajdžanko, če bi bolj pazila, in upam, da bo to uspelo našim borcem in borkam iz reprezentance,« je izjavila takoj po tekmovanju, vendar je njen rezultat v tako elitni članski konkurenci najboljših evropskih katašic dober uspeh in spodbuda za nova tekmovanja, ko bo tudi Nastja že imela za seboj nove pozitivne izkušnje.

KK Brežice
Foto: Arhiv KK Brežice, Karate zveza Slovenije, KK Samobor, Tjaša Ristič

Galerija

_z (1)
_z (2)
_z (3)
_z (4)
_z (5)
_z (6)
_z (7)
_z (8)
_z (9)
_z

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava