Slovenska zveza tajskega boksa: Borci le na EP, na SP zaradi pomanjkanja denarja ne

4.5.2016 | 09:45

 Slovenska zveza tajskega boksa: Borci le na EP, na SP zaradi pomanjkanja denarja ne

V Novem mestu je 30.4.2016 na predlog predsednika zveze Iztoka Vorkapiča potekala izredna letna skupščina SZTB. Glavna točka dnevnega reda je bila udeležba slovenske reprezentance tajskega boksa na prihajajočem svetovnem prvenstvu IFMA na Švedskem, ki se bo odvijalo od 18. do 29. maja 2016 v mestu Jokopin, ter nastop na letošnjem evropskem prvenstvu od 22. do 29. oktobra 2016 v Splitu na Hrvaškem.

Navkljub talentiranim in odličnim slovenskim borcem, ki bi lahko zastopali našo reprezentanco na obeh tekmovanjih, sta se vodstvo in članstvo SZTB soglasno odločili, da se zaradi sredstev, ki so bila dodeljena zvezi s strani države, slovenska reprezentanca letos udeleži le EP na Hrvaškem. Tako je udeležba EP določena kot prioritetno tekmovanje naših tekmovalcev v sezoni 2016, SP na Švedskem pa se zaradi omenjenih razlogov naši športniki ne morejo udeležiti.

Sprejet je bil tudi plan ostalih tekmovanj letošnje sezone pod organizacijo SZTB. Tako bo prva tekma na sporedu že 28. maja na Ptuju, ko bo domači klub MTG PTUJ organizator finalnega turnirja IMTL v sezoni 2015/16.

Obravnavan in sprejet je bil tudi proračun za leto 2016, začrtane pa so bile nove smernice marketinga ter promocije Muay thaia kot nacionalne panožne zvrsti v Sloveniji.

P.S: SZTB, nacionalna panožna zveza, ki ima sedež v Novem mestu, se zahvaljuje Gostišču Loka za pogostitev.

Slovenska zveza tajskega boksa

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava