Blagoslov konj v Trnovcu

2.5.2016 | 10:55

Blagoslov konj v Trnovcu

Na hrib nad Trnovcem pelje ozka cesta, obdana z vinsko trto in zidanicami do cerkvice sv. Jurija, ob kateri se vsako leto za Jurjevo vrši tradicionalen blagoslov konj. V nedeljo, 24.04.201,6 ravno na god sv. Jurija, je neprijazno in slabo vreme v lepo ozelenel travnik skrit v objem mlado olistanih dreves gozda privabilo veliko število obiskovalcev in občudovalcev konj in kar 16 konjenikov. Svoje lepotce so ponosno prijezdili na travnik pod okrilje mogočnega križa, na katerem je pripet Jezus v naravni velikosti človeka.

Na privezih so konje konjeniki lepo pripravili na blagoslov. Sveta maša je potekala v cerkvici sv. Jurija, nato pa so vsi obiskovalci prispeli na bližnji travnik, kjer so konji potrpežljivo čakali na privezih. Župnik je konje blagoslovil in predsednik društva konjerejcev in konjenikov Sevnica g. Anton Grilc je vsakemu konju podelil blagoslovljen kruh.

Konjeniki, konjerejci ter obiskovalci so si kljub pršenju dežja in pihanju mrzlega vetra izmenjavali rejske ter konjeniške izkušnje ob rujni kapljici in malici.

T. K.

Galerija

_s (1)
_s (2)
_s

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava