Tržnica semen v Vrtcu Črnomelj

2.5.2016 | 11:45

Tržnica semen v Vrtcu Črnomelj

V Vrtcu Črnomelj smo se že pred nekaj leti odločili za projekt »Tržnica semen«, katere namen je obuditi zavedanje in skrb za ohranitev avtohtonih domačih tradicionalnih slovenskih rastlinskih vrst in njihove pridelave v lokalnem okolju. V vrtcu imamo tudi vrt, katerega urejajo otroci ob pomoči vzgojiteljic in smo edini izmed vrtcev v naši širši regiji, ki pridelke uporabljamo v vrtčevski kuhinji in jih tudi zaužijemo.

Namen tržnice semen je prenos znanja iz generacije v generacijo ter ohranjanje semen kot kulturnega in naravnega bogastva prednikov, ki omogočajo zdravje in življenje naslednjim rodovom. Zato smo se odločili in medse povabili goste, ki so nam predstavili svoje dejavnosti, katere slonijo na uporabi naravnih materialov in tradicije.

Tako je bilo na igrišču vrtca Loka družabno srečanje otrok, staršev, babic, dedkov… Vrtčevski otroci so zaplesali belokranjsko ljudsko pesem Lepa Anka ob spremljavi tamburice. Obiskovalci so si izmenjali semena, ki so jih v vrtcu zbirali cel mesec. Pod vodstvom gospoda Martina Skolibra so izdelovali glinene posodice. Ogledali so si predenje niti iz ovčje volne in sodelovali pri polstenju mila pod vodstvom gospe Tončke Jankovič.

Razstavo otroških izdelkov si lahko ogledate v tednu kulture od 9. do 20. maja 2016, v garderobi novega vrtca v Loki.

Kolektiv vrtca Črnomelj

Galerija

_trznica (1)
_trznica (2)
_trznica (3)
_trznica

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

2.5.2016Oceni incam 

Pohvalno! Samo upamo lahko,da bodo mladi bolj prijazni do na rave,kot je bila generacija pred njimi.

3.5.2016Oceni vika lozar 

Zagnane učiteljice in vzgojiteljice čutijo kako majhnim otrokom ne bo odveč znanje o naravi in našem življenju v njej. Starši nimajo časa ali pa volje, da bi našo deco kaj več naučili. Srečo imamo, da so tu državne institucije, šole in vrtci.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava