Mešani pevski zbor Viva Brežice že sedmič žlahtno srebrn

1.5.2016 | 12:10

Mešani pevski zbor Viva Brežice že sedmič žlahtno srebrn

Prejšnji vikend se je v Mariboru odvijal slovenski zborovski praznik, ko se je na državnem tekmovanju Naša pesem 2016 predstavilo in tekmovalo 25 zborovskih zasedb in malih vokalnih skupin. Med izbranimi tekmovalnimi zasedbami se je na tem prestižnem tekmovanju kot edini predstavnik s celotne južne in jugovzhodne Slovenije že osmič pomeril tudi Mešani pevski zbor Viva Brežice

Poslanstvo sodelovanja na tem tekmovanju je za »Viveke« eno najplemenitejših in najzahtevnejših. S svojim odličnim nastopom so si ponovno pripeli žlahtno srebro, dolgi in iskreni aplavzi polne dvorane pa so bili izraz zadovoljstva zahtevnega poslušalstva.

Mešani pevski zbor Viva Brežice in zborovodkinja Simona Rožman Strnad pa se že pripravljajo na novo tekmovalno nalogo. Julija se bodo udeležili mednarodnega zborovskega tekmovanja Cantonigròs v Kataloniji, kjer bodo v raznoliki zborovski družbi (od Brazilije in Venezuele do Kitajske in Nepala) zastopali slovenske barve skupaj z APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani.

Tekst: MePZ Viva Brežice, foto: Janez Eržen

Galerija

viva1
viva2
viva3
viva4

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava