Pri Mariji Šulc za njenih 90 let

29.4.2016 | 10:00

Pri Mariji Šulc za njenih 90 let
Pri Mariji Šulc za njenih 90 let

Marija Šulc, rojena Hojs, se je rodila 28. aprila 1926 v Rodmošcih pri Gornji Radgoni očetu Francu in mami Rozaliji. Še kot otrok je izgubila mamo in štirim otrokom je oče pripeljal mačeho Genovefo. Rodili so se še štirje otroci, družina je bila velika. Preživljali so se s trdim delom doma in na bližnji graščini.

4. maja 1941 pa jih je kruta vojna izselila iz njihovega doma, bili so pregnani in družino je pot pripeljala v Prečno. Jože Šulc je bil obrtnik, sodar – kolar in vnela se je ljubezen. Rodilo se jima je 7 otrok, 6 je še živih. K sebi sta vzela tudi rejenko, ki je izgubila med vojno zaradi neozdravljive bolezni oba starša.

Družina je bila številna, z malo lastne zemlje se je trdo prebijala skozi življenje. Pa vendar je skrbna in dobra mama pripravila otroke za življenje in jim že v zibelko polagala odnos do dela in odgovornosti do življenja.

Ob njenem jubileju so se ob njej zbrali vsi njeni otroci in ji zaželeli vse dobro, predvsem pa zdravja.

Otroci si ne moremo izbirati staršev, če pa bi si jih lahko, bi si izbrali prav to mamo: Ana Marija, Angelca, Jožica, Jože, Drago in Marjana.

Čestitkam smo se pridružili predsednik KS Prečna Mario Krapež, ki je slavljenki voščil tudi v imenu Občine Novo mesto, namestnik Robert Bozovičar in predsednica KORK Prečna Marjana Meznarčič. Slavljenki smo zaželimo veliko zdravja in lepih trenutkov v krogu svojih najdražjih.

Starejša hčerka pa je mami ob 90. obletnici napisala:

Draga mama,

hvala, ker si me rodila,

me na svojih prsih dojila

in me tako lepo za življenje vzgojila.

V sragah trpljenja

si se pogumno borila

in me v svet napotila.

Si z mano se jokala

in z mano se smejala,

ko vnuka sem ti dala.

HVALA TI, KER SI VZDRŽALA!

Da bi še dolgo pri zdravju ostala

in se z vsemi tvojimi

vedno le smehljala.

Iskrene čestitke z najlepšimi željami ob tvojem 90. rojstnem dnevu.

KORK Prečna

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava