7. Jurijev pohod po Grajski pešpoti

27.4.2016 | 14:30

7. Jurijev pohod po Grajski pešpoti

Čeprav v dežju se je skupinica navdušencev na Jurjevo odpravila na 7. pohod po Grajski pešpoti. Po zboru pri Starem podu v Adlešičih smo se odpravili na izhodiščno točko v Žuniče in se sprehodili po Šokčevem dvoru, nato pa nadaljevali v Paunoviče, Miliče in ob Kolpi do Adlešičev. Deževalo ni premočno in udeleženci so v hoji lepo napredovali, le postaj je bilo veliko. Dokler smo se pomikali po vaseh so nas prijazni domačini pričakovali pred svojimi domovi in vabili na okrepčilo. Začeli smo pri Vidnjevičih v Paunovičih, pa nadaljevali pri v Miličih pri Markovih, Žužičevih in Mitrovih. Pa tudi postanka, ki ga je pripravil KP Kolpa pri pravoslavni cerkvi sv. Petra in Pavla nismo mogli zaobiti.

Kljub oblačnemu vremenu in precejšnji razmočenosti terena je pohod potekal v prijetnem vzdušju, saj je bila druščina prijetna in zelo pestra. Domačini so se večinoma ustrašili slabe vremenske napovedi, zato pa so se nam pridružili prijatelji iz Prlekije in Trebnjega. Čeprav bi bilo ob bolj sončnem vremenu vse skupaj lažje, pa je bilo gibanje v mirni naravi in skoraj popolni tišini zelo prijetno.

Že 8. maja pa bodo v poljanski dolini ob Kolpi pripravili naslednji pohod v Krajinskem parku Kolpa. Vabljeni na pohod, ki poteka tradicionalno ob Dnevu Evrope po Najjužnejši pešpoti.

KP Kolpa

Galerija

_grajska (01)
_grajska (02)
_grajska (03)
_grajska (04)
_grajska (05)
_grajska (06)
_grajska (07)
_grajska (08)
_grajska (09)
_grajska (10)
_grajska (11)
_grajska

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (8)

27.4.2016Oceni GuP 

sem mislil, da je Grajska učna pešpot _Obrh pri Dragatušu - izvir Obrščice, grad Turn pri Brezniku izvir Podturnščice naprej razvaline Cerkvice Pusti Peter, Oberlinec Sv. Peter Zapudje in nazaj v Obrh. Nisem vedel da KP uporablja enako ime za nekaj tretjega....

27.4.2016Oceni pesmetar 

Samo res!! Mni nič jasno uzpiorablja se to ime tudi za to. Dragatužci soimeli prvi grajsko učno pot pa naj imajo zdaj jo isto samo oni.

27.4.2016Oceni opazovalec 

Dajte malo se skoncentrirat boli me k.... kakšen naslov je. Na pohd bi prišli. A to nebi doma bi sedeli .......... buh

27.4.2016Oceni polanski stric iz ozadja 

Borči izgublja podpornike.Slab odziv.Sedaj mu še Polanci projdejo ven iz KP.On je samo v.d.,torej je nekaj narobe ?

27.4.2016Oceni opazovalec 

Da čul sem da se boste priklopili kočevskim medvedom.

27.4.2016Oceni moški 

Ajoj polanec ti sigurno ne boš direktor ker si premalo pismen.

27.4.2016Oceni nobene koristi 

Polanci nimamo nobene koristi od KP.Zadnji čas da se umaknemo,nebomo nič na slabšem.Direktor pa naj živi v svoji samovšečnosti.

28.4.2016Oceni Pohodnik 

Pridem na pohod v poljansko dolino. Bom videl kako se bodo izkazali poljanci z organizacijo. Narava je čudovita.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava