PO Krka in sopranistka Mateja Praprotnik - Blumauer priredila valentinov koncert

18.2.2016 | 13:20

PO Krka in sopranistka Mateja Praprotnik - Blumauer priredila valentinov koncert
PO Krka in sopranistka Mateja Praprotnik - Blumauer priredila valentinov koncert

V nedeljo so v straškem kulturnem domu člani PO Krka pripravili valentinov koncert. V goste so tokrat povabili izvrstno sopranistko Matejo Praprotnik Blumauer. Glasbeniki so občinstvo ogreli s priredbo klasičnih Mozartovih del z naslovom Mozart pop simphony, v nadaljevanju pa je sopranistka Mateja Praprotnik Blumauer ob spremljavi orkestra občuteno zapela odlomek iz komične opere Giacoma Puccinija Gianni Schicchi O mio babbino caro, priredbo za pihalni orkester je prispeval dirigent orkestra Matevž Novak, takoj za tem pa je sledila še ena izvrstna interpretacija znane melodije, sopranistka je nadvse občuteno zapela Mesečevo pesem iz opere Antonina Dvoraka Rusalka.

V nadaljevanju je v straški kulturni dvorani v vsej svoji mogočnosti izzvenela Elsina procesija v katedralo, skladba Richarda Wagnerja, ki opisuje pot dekleta proti oltarju z namenom, da se poroči. S tem je bil končan prvi, klasični del večera. Članice in člani PO Krka so v drugem delu uvodoma zaigrali Milenium song, prvi del trilogije New London pictures, ki jo je napisal angleški skladatelj Nigel Hess. Ker smo bili ravno v Londonu je Mateja Praprotnik Blumauer ob spremljavi orkestra zapela še Memory iz slovitega musicala Cats Andrewa Loyda Webra, sledil pa je drugi del trilogije z naslovom London Eye, takoj nato pa smo se za nekaj trenutkov preslili v Francijo 18. stoletja, sopranistka Mateja Praprotnik Blumauer je še enkrat ta večer izvrstno in občuteno zapela. Slišali smo napev iz znamenitega Schonbergovega musicala Nesrečniki (Les miserables) Sanjam svoje sanje, tudi pri tej skladbi je priredba za pihalni orkester delo Mateža Novaka.

Orkester je čustveno navdahnjen in izrazno bogat večer zaključil s tretjim delom trilogije: Congestion Charge. Številno občinstvo v Straži je doživelo prijeten večer, glasbeniki PO Krka, dirigent Matevž Novak ter sopranistka Mateja Praprotnik Blumauer pa so še enkrat dokazali, da gre za izvrstne umetnike.

Robert Kren

Galerija

valentin (1)
valentin (2)
valentin (3)
valentin (4)
valentin (5)
valentin (6)
valentin (7)
valentin (8)
valentin

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava