Meditacija za bogastvo slovenskega naroda, Glavni trg 24 Novo mesto

15.2.2016 | 18:00

»BOGastvo – življenje v razkošju dostojanstva, časti, brezmejne spoštovanosti.

Bogastvo – sprejemam te z odsevom sreče v očeh, sijočih iskric ljubezni v dlaneh.«

Slovenska pokrajina v sebi skriva nešteta bogastva, prepojena je z rodovitnostjo, lepoto in močjo. Vsaka ped zemlje nam ponudi obilje lesa, slastnih plodov polij in vinogradov, polna je zdravilnih vrelcev, rud, kristalov in mineralov, prežeta z lepoto travnikov, močjo voda … Slovenci smo duhovno bogat narod, delavni, iznajdljivi, ustvarjalni ljudje. A nam vedno znova poberejo sadove naših rok, nas potisnejo na rob preživetja, navdajo z občutkom revščine in strahom pomanjkanja. Zato povabimo svoja srca na meditacijo za BOGASTVO SLOVENSKEGA NARODA.

Pridimo in začutimo rodovitnost naše pokrajine. Oživimo bogastvo naših prednikov. Odstrimo tančice nahajališč rud. Vstopimo v čarobni svet ustvarjalnosti. Začutimo starodavno duhovno moč. Poženimo mogočne korenine. Prebudimo se v strastno življenje. Predvsem pa odprimo naša srca in pošljimo obilje vsega dobrega na vse strani sveta.

KJE: Novo mesto, Glavni trg 24, Tempelj POT SRCA

KDAJ: ponedeljek, 15.02.16, ob 18.00 uri

CENA: prostovoljni prispevki

PRIJAVA: milena.matko@siol.net

Meditacija je v osnovi namenjena temu, da se umirimo in povežemo s sabo, da začutimo sporočila svoje duše. Načinov meditiranja je nešteto. Nekateri meditativno stanje najlažje dosežemo v popolni tišini zaprtega prostora, sedeč v lotosovem položaju. Drugi enako stanje doživimo med prijetnim sprehodom v naravi ali poslušanjem umirjene glasbe, izvajanjem joge, umetniškim ustvarjanjem, delom na vrtu ali ukvarjanjem s katerokoli drugo dejavnostjo, ki nas vodi v stanje notranje umiritve in sprostitve.

Meditacija, ki jo izvajam, je vodena in okvirno traja 60 min. Na začetku se čim bolj udobno usedemo ali uležemo na tla, zapremo oči ter vsaj nekajkrat globoko vdihnemo in izdihnemo, da sprostimo svoje misli in telo. Sledi prepuščanje zvokom glasbe, na kar vas z besedami vodim skozi proces.

Dobrodošli tudi vaši znanci, prijatelji in vsi ljudje srčnosti.