Razstava "Barve življenja" na OŠ Žužemberk

12.2.2016 | 09:15

Razstava "Barve življenja" na OŠ Žužemberk

V petek, 5.2., smo imeli na OŠ Žužemberk prireditev ob kulturnem prazniku. Po prireditvi, ki se je odvijala v telovadnici, smo se preselili v malo dvorano, kjer je postavljena razstava dveh avtoric.

Adela Margita Petan iz Ivančne Gorice je ljubiteljska slikarka, ki je svoje umetniške sanje lahko začela uresničevati, ko je stopila v tretje življenjsko obdobje. Njene slike so barvite, raznovrstne, posega v različne slikarske tehnike in raziskuje z izjemno natančnostjo. Različni motivi so njena posebnost; krajina, tihožitja, portreti, živali in abstraktno. Barvno prevladujejo močne in živahne tople barve, pritegnejo pogled in gledalca popeljejo v svet umetnice.

Joanna Zajac-Slapničar je akademska slikarka, ki prihaja iz Poljske, vendar je več let delovala in živela v okolici Ivančne Gorice. Vodila je delavnice za otroke in odrasle pri JSKD Ivančna Gorica. Razstavljala je po svetu, galerijah v Sloveniji in okolici svojega doma. Njene slike so živahnih močnih toplih ali hladnih barv, razigranih otrok, ki se v lazurnih nanosih barv, nežno in lahkotno premikajo skozi platna.

Joanna je bila Adelina večletna mentorica, v letih ustvarjanja sta razvili tesen umetniško-prijateljski odnos, kar se kaže tudi v Adelinih delih. Razstava bo odprta do 29.2.2016. Prisrčno vabljeni!

Maja Mlakar

Galerija

_zzz (1)
_zzz (2)
_zzz (3)
_zzz

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava