130 držav praznovalo dan tajskega boksa; slovesno tudi v Scorpion gymu

11.2.2016 | 11:10

130 držav praznovalo dan tajskega boksa; slovesno tudi v Scorpion gymu
130 držav praznovalo dan tajskega boksa; slovesno tudi v Scorpion gymu

6. februar je »MUAYTHAI DAY« oz. Dan tajskega boksa za 130 držav, ki so članice svetovne organizacije za tajski boks IFMA. Na ta dan častijo očeta tajskega boksa, kralja Somdet Phra Sanpheta VIII., znanega tudi kot Phra Chao Suea (Tiger King), ki se je 6. februarja 1702, povzpel na prestol.

V Bangkoku na Tajskem so na ta dan priredili veliko slovesnost pod pokroviteljstvom ministrstva za kulturo, turizma in športa. Na tiskovni konferenci je predsednik WMC, g. Chetta Thanajaro v skladu z direktivo kraljeve tajske vlade in pod pokroviteljstvom njegovega veličanstva kralja izjavil: »Tajski boks je kultura, umetnost in svetovno priznan šport, in za milijone ljudi, način življenja.«

Danes je muaythai svetovno priznan šport, ki ga priznava tudi Mednarodni olimpijski komite.

Praznovanju smo se pridružili tudi v Scorpion gymu. Najmlajši so sodelovali s svojimi likovnimi izdelki na likovnem natečaju naše Evropske organizacije »ARTS CONTESTS FOR KIDS«. Po likovnem ustvarjanju na temo »S športom za mir in razvoj v svetu« in opravljenem treningu smo se posladkali z odlično torto, ki nam jo je speklo osebje Slaščičarne Rogljiček v Vili Otočec.

Avtorji umetniških del so: Ognjen Lazarević, Ella Waiss, Tina in Andraž Klobučar, Neja Markovič Keserič, SCORPION GYM in Vila Otočec Slaščičarstvo Rogljiček.

Scorpion gym Novo mesto
Foto: Borut Peterlin

Galerija

_v (1)
_v (2)
_v (3)
_v (4)
_v (5)
_v

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava