OŠ Milke Šobar – Nataše: Z igro v svet glasbil

10.2.2016 | 11:50

OŠ Milke Šobar – Nataše: Z igro v svet glasbil

V soboto, 6. februarja 2016, smo na črnomaljski OŠ Milke Šobar – Nataše pripravili dan odprtih vrat, ki smo ga tudi letos poimenovali Z igro v svet glasbil. Naša želja je bila, da se učenci, starši in vsi obiskovalci z nami družijo ob glasbi in tudi kaj novega spoznajo.

Tako so nas zjutraj obiskali učenci GŠ Črnomelj, nam predstavili svoja glasbila in nanje zaigrali. Nad njihovimi simpatičnimi nastopi smo bili očarani.

Sledile so štiri glasbene delavnice. Veseli smo, ker so jih obiskali tudi mnogi starši, prijatelji in različni gostje. V snemalni delavnici s tamburaško skupino Vodomec so učenci in prisotni spoznali postopek snemanja in tudi sami sodelovali pri snemanju pesmi. V glasbeni delavnici z Martino Mravinec in Markom Simčičem so zapeli in zaigrali na različne kitare. V inštrumentalni delavnici z glasbeniki FS Dragatuš so spoznali glasbila, na katera igrajo v folklorni skupini in zraven zapeli. V delavnici izdelovanja cajonov, pa so izdelali dva lična nova cajona, ki ju bomo pri pouku s pridom uporabljali.

V delavnicah so vsi prisotni zelo uživali. Čas je tako vse prehitro minil in že je sledila zaključna prireditev, na kateri je vsaka skupina predstavila svoje delo. Nastopili so prav vsi učenci naše šole. Zaigrali so tudi na tablični računalnik, cajone, repali in zaigrali na nova glasbila, ki smo jih kupili z donatorskimi sredstvi kluba Rotary in Bara Piccolo.

Ob tej priložnosti sta nas z obiskom počastila predstavnika Rotary kluba Ljubljana, predsednik g. Janko Zrim in g. Jaka Pucihar. Prav tako smo bili veseli obiska zastopnika ameriškega veleposlaništva podpolkovnika vojaškega atašeja Todda A. Scattinija s svojo družino in podžupana občine Črnomelj g. Štefana Misje.

Vsem sodelujočim belokranjskim glasbenikom se iskreno zahvaljujemo za njihovo dobro voljo in ustvarjalnost, ki so nam jo podarili. Skupna doživetja današnjega dne nam bodo ostala v najlepšem spominu.

Helena Konda

Galerija

_b-sola (1)
_b-sola (10)
_b-sola (11)
_b-sola (12)
_b-sola (13)
_b-sola (14)
_b-sola (15)
_b-sola (16)
_b-sola (17)
_b-sola (18)
_b-sola (19)
_b-sola (2)
_b-sola (20)
_b-sola (21)
_b-sola (22)
_b-sola (23)
_b-sola (24)
_b-sola (25)
_b-sola (26)
_b-sola (27)
_b-sola (28)
_b-sola (29)
_b-sola (3)
_b-sola (30)
_b-sola (4)
_b-sola (5)
_b-sola (6)
_b-sola (7)
_b-sola (8)
_b-sola (9)
_b-sola

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

11.2.2016Oceni aseve 10 

To je bil dan kulture, dan ljubezni, Belokranjci bodimo ponosni na pedagoge iz šole in marljivostjo učencev, nepozaben dan

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava