Recitiranje z Vito Mavrič v Knjižnici Črnomelj

7.2.2016 | 15:40

Recitiranje z Vito Mavrič v Knjižnici Črnomelj

Knjižnica je prostor, ki je vreden zaupanja in simbolizira urejenost, stabilnost, kulturo. Na to kaže tudi še zelo sveža nagrada, in sicer Župančičeva diploma, katero je na osrednji prireditvi Občine Črnomelj ob slovenskem kulturnem prazniku prejela naša sodelavka. V petek smo tako v Knjižnici Črnomelj že četrto leto zapored skupaj praznovali ta osrednji Slovenski kulturni praznik, skozi katerega smo spoznavali lepote verzov Dragotina Ketteja ter tako obeležili 140 let njegovega rojstva ter Srečka Kosovela, ki je umrl pred 90 leti. Letošnji večer je bil res nekaj posebnega. Poleg čudovitih verzov, katere sta v svojem kratkem življenju spesnila naša poeta, smo veseli, da je s svojim obiskom dogodek obogatila tudi znana, priznana in uspešna slovenska pevka šansonov, Vita Mavrič. V svojem uvodnem govoru je izpostavila, kako pomembne ustanove so knjižnice in kaj vse lahko prinesejo za kraj in njene prebivalce. Tudi sama se je spomnila svoje najljubše knjižničarke Olge, katera ji je z vso svojo ljubeznivostjo in predanostjo poklicu odprla čaroben svet, ki se skriva med trdimi platnicami.

Dogodka se je udeležila tudi županja ga. Mojca Čemas Stjepanovič, ki je nagovorila obiskovalce in recitatorje ter tudi sama prebrala eno izmed Kosovelovih pesmi.

V knjižnici se zavedamo, kako pomembno je negovati lepo slovensko besedo, kar je začutilo tudi okolje, v katerem delujemo. Odraz tega je vedno večje število recitatorjev, ki vsako leto dogodek obogatijo z izbranimi verzi. Letos smo še posebej veseli, saj so se dogodka udeležili tudi učenci iz OŠ Mirana Jarca Črnomelj, dijaka iz SŠ Črnomelj, varovanki iz VDC Črnomelj ter stanovalec iz Doma starejših občanov Črnomelj.

Del kulture predstavlja tudi glasba, za katero so na tokratni prireditvi poskrbele odlične glasbenice iz godalnega tri Battalia.

Bil je res lep večer. In kot je v zaključku poudarila Vita, je v tem večeru dobila toliko kulture, da ji bo zadostovalo za celo leto 2016. In s tem se strinjamo tudi vsi ostali, ki smo bili del tega večera.

Daniela Žunič
Knjižnica Črnomelj

Galerija

knjiznica (1)
knjiznica (2)
knjiznica (3)
knjiznica (4)
knjiznica (5)
knjiznica (6)
knjiznica

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

7.2.2016Oceni eeeeio 

mojca a res ne znaš boljega povabit v goste??glih ovu vito mavrič,ki je bila dekle na klic??morda ti izda načrt kako do dnara,posla prit,makar na črno,nič obdavčeno

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava