Maska na sliki

7.2.2016 | 10:10

Maska na sliki
Maska na sliki

V soboto, 6.2.2016, so člani LKD Mavrica iz Novega mesta v novo urejenih razstavnih prostorih Mestne tržnice v Kostanjevici na Krki odprli slikarsko razstavo ''Maska na sliki''. Za glasbeni uvod je poskrbela učenka Glasbene šole Krško Lučka Simič Hrovat in na violino zaigrala skladbo Vrba.

LKD Mavrica iz Novega mesta danes šteje 25 članov, ki se redno srečujejo enkrat tedensko in pod vodstvom raznih mentorjev slikajo ter ustvarjajo. Društvo vsako leto organizira skupinsko pregledno likovno razstavo, na kateri prikažejo dela tistega leta, pripravlja pa tudi razne druge tematske razstave, s katerimi gostuje po raznih krajih Slovenije, pa tudi v zamejstvu. Tako so imeli kar nekaj razstav na Hrvaškem in v Nemčiji, zadnja leta pa redno gostujejo pri Porabskih Slovencih na Madžarskem. Večina članov je imela tudi svoje samostojne razstave, kar je za vsakega od njih prav posebno doživetje. Zadnja leta organizira društvo tudi Galerijo na prostem. To je prireditev, ki privabi na Glavni trg v Novo mesto ogromno ljudi, ki lahko tam v živo gledajo, kaj in kako slikarji ustvarjajo, lahko pa se tudi sami spopadajo z barvami in čopiči, tako otroci kakor tudi odrasli.

Odprtje razstave v Kostanjevici pa nam daje na ogled 27 del 24. avtorjev, ki bodo na ogled vse do 18. marca. Razstavo si bo možno ogledati vsako soboto med 9. in 11. uro ali po predhodni najavi na tel. št. Zavoda Otok 040 657 015. Vljudno vabljeni!

V. P.

Galerija

_v (1)
_v (2)
_v (3)
_v (4)
_v (5)
_v

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava