LEGO dan na PŠ Dolž

6.2.2016 | 08:20

LEGO dan na PŠ Dolž

Komaj sem čakal, da se začne tehniški dan. Končno je ta dan, torek, 2. februarja, prišel. Učiteljica je najprej na projekciji pokazala nekaj slik. Ogledali smo si slike z različnimi kreacijami iz lego kock. Nato smo izžrebali, kdo bo v kateri skupini.

Učenci 1. in 2. razreda so v treh skupinah gradili z duplo kockami. Zgradili so železnico, železniško postajo in različne stavbe, drevesa, živali. Učenci 3. in 4. Razreda pa smo gradili stavbe, stolpnice in vozila. Izdelovali smo tudi mozaike iz lego kock ali gobeline. Jaz sem bil v skupini, kjer smo gradili stolpnico. Najprej smo naredili belo nadstropje, nato še rumeno in rdeče. Ko smo to naredili, je bil čas za malico. Po malici smo nadaljevali z delom. Na stolpnici smo naredili tudi balkon, ampak se je na žalost podrl. To nas ni prav nič oviralo, delali smo naprej. Naredili smo še streho, pri tem smo imeli malo težav.

Učiteljica nam je pripravila nekaj iger. Najprej sem preizkusil igro Vzameš – dobiš, potem sudoku in še labirint. Po igrah smo še malo popravili izdelke iz kock in jih odnesli na razstavo v drugo učilnico. Tam smo videli že celo mesto, polno figuric, vozil in vlak. Bilo je lepo. Po celem mestu je vozil vlak.

Ogledali smo si tudi druge izdelke. Skupine so predstavile vsaka svoje izdelke. Nato smo odšli na kosilo. Bilo je zelo zabavno in zanimivo.

Andraž Rajk, 4. Razred, podružnična šola Dolž

Galerija

_z (1)
_z (2)
_z (3)
_z

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava