Marko Kump - športnik leta v Novem mestu

6.2.2016 | 12:45

Marko Kump - športnik leta v Novem mestu

V Kulturnem centru Janeza Trdine je v četrtek potekala že tradicionalna 30. prireditev »Športnik leta« v Mestni občini Novo mesto. Tretjič v svoji karieri je to prestižno lovoriko prejel Marko Kump  iz KK Adria Mobil. Za nagrajencem je odlična sezona, v kateri je dosegel dvajset zmag.

Kolesar Marko Kump je po letu 2009 in 2010 še tretjič postal športnik občine Novo mesto. Pridružil se je svojim »kolegom«, ki so bili v tridesetletni zgodovini kar petnajstkrat proglašeni za športnika leta. Sandi Papež je bil najboljši od leta 1986 – 1988, 1990 je bronasta medalja na mladinskem SP prinesla lovoriko Bogdanu Finku, Gorazd Štangelj je bil najboljši 1991 in 1994 in Bogdan Ravbar 1992. Nekajletni post je leta 2002 in 2003  prekinil Jure Zrimšek. Sledilo je obdobje Janija Brajkoviča, ki je bil najboljši  leta 2004 in 2005. Po Janiju Brajkoviču je bil trikrat najboljši Marko Kump leta 2009, 2010 in 2015.

Včerajšnji slavljenec si je prestižno lovoriko prislužil s številnimi zmagami doma in v tujini. Najodmevnejši rezultati so zmage na zadnji etapi Dirke po Sloveniji, GP Adria Mobil, Hrvaška - Slovenija, etapna zmaga po Azerbajdžanu, etapne zmage na dirki Tour of Qinghai Lake in dirki Velothon Stockholm.

Marko Kump: »Lepo se je bilo še enkrat srečati z ekipo in se dokončno posloviti od nje. Še posebej na taki prireditvi, saj je za to prestižno nagrado zaslužna vsa ekipa. Za mano je najboljša sezona in veseli me, da so to opazili tudi drugi. Hitim novim ciljem nasproti. Z novo ekipo potujem v Perzijski zaliv, kjer bom nastopil na dirki po Omanu in Katarju«.

Poleg podelitve najboljšim športnikom so bila podeljena tudi županova priznanja športnikom za osvojitev naslova državnih prvakov ali za nastop v reprezentanci Slovenije. Priznanja so poleg ostalih dobil naslednji kolesarji:

David PER – za naslov državnega prvaka na cestni dirki in nastop na Svetovnem prvenstvu v ZDA v kategoriji U-23;

Jon BOŽIČ - za naslov državnega prvaka v vožnji na čas in nastop na Evropskem prvenstvu v kategoriji U-23 v Estoniji;

Mitja ZUPANČIČ - za nastop v reprezentanci na dirki Svetovnega pokala Paris – Roubaix za mladince;

Matej MESOJEDEC - za naslov državnega prvaka na velodromu na končni cilj pri mladincih;

Gorazd PER – Za nastop na Evropskem in Svetovnem prvenstvu v ZDA in Estoniji za mladince;

Aljaž JARC – nastop v reprezentanci na Evropskih igrah mladih v Bakuju;

Marko KUMP – za nastop v reprezentanci na Svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu v ZDA v kategorij članov - ELITE.

Bloudkova priznanja zaslužnim športnim delavcem sta si prislužila z Dejan Rifelj za 10  in Jure Zrimšek za 20 let dela v kolesarskem športu.

Srečko Glivar
foto: Agencija za šport Novo mesto

Galerija

_a (1)
_a (2)
_a (3)
_a

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava