Tajnice vedno pripravljene na učenje: računalniška delavnica

4.2.2016 | 13:35

Tajnice vedno pripravljene na učenje: računalniška delavnica
Tajnice vedno pripravljene na učenje: računalniška delavnica

Informacijska pismenost je v današnjem času nuja - ne le za naše delovne procese ampak tudi za razumevanje prihodnosti, dostikrat pa tudi razumevanje naših otrok. Dandanes tehnologija napreduje hitreje kot smo se sposobni učiti, zato se po navadi odločamo o nakupu in uporabi na podlagi selekcije, predhodnega znanja, pa tudi glede na lastno pismenost in pismenost svoje generacije. Družabna omrežja so "nujno zlo", saj se z njihovo pomočjo povezujemo, delimo svoje ideje/želje/sanje, pa tudi znanje, torej informacije o vsem možnem.

Profesor Zdenko Potočar z Ekonomske šole Novo mesto, Višje strokovne šole, nas je (članice Kluba tajnic in poslovnih sekretarjev Dolenjske in Bele krajine) tokrat popeljal na pot spoznavanja različnih družabnih omrežij, ki jih uporabljamo različne generacije: že poznani Facebook, pa Pinterest, Twitter, Snapchat... Včasih se lahko zgodijo tudi zlorabe, zato je pomembno, da poznamo različne možnost ukrepanja, in sicer v Sloveniji deluje e-stran Safe.si, kjer je Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje.

Večji poudarek pa smo tokrat naredili na oblikovanju brezplačne osebne spletne strani, ki nam lahko služi kot osebni predstavitveni portal ali celo kar kot poslovna stran. Oblikovanje je prirejeno za vsakogar. Izbiramo lahko med mnogimi temami oz. že pripravljenimi oblikami strani ali pa se raje pogumno lotimo oblikovanja popolnoma prazne strani, ki jo oblikujemo po naših osebnih željah. Seveda je najprej potrebno vedeti, kaj želimo objavljati, pripraviti vsebino, fotografije, članke, nato pa se veselo lotimo dela. Uporabili smo Wix-ov portal, ki nam poleg vseh oblikovalskih trikov ponudi tudi oblikovanje glede na napravo, s katero bo naša stran obiskana - z računalnikom/tablico ali s telefonom. Spoznali smo, da lahko prav vsak, ki se malo spozna na računalnik in oblikovanje, lahko potrudi in pripravi čudovito internetno stran, kamor lahko pripenja fotografije, filme, tudi bloga lahko tam.

Zatorej - čim prej poskusite pripraviti svojo internetno stran in jo objavite, na svojem družabnem omrežju pa nas o tem obvestite.

Iskrena hvala profesorju Zdenku Potočarju z Ekonomske šole Novo mesto, Višje strokovne šole, ki nam je ponovno na jasen način in z veliko potrpežljivosti podal novo znanje.

Foto in članek: Kristina Glavaš R.

Galerija

_t (1)
_t (2)
_t (3)
_t (4)
_t (5)
_t

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava