Člani PGD Hmeljčič znova nepremagljivi

3.2.2016 | 12:30

Zmagovalni ekipi - PGD Hmeljčič med člani in Hajdoše A med članicami.

Zmagovalni ekipi - PGD Hmeljčič med člani in Hajdoše A med članicami.

Člani PGD Hmeljčič znova nepremagljivi

V Mirni Peči je v soboto, 30. januarja, potekala pokalno 2. pokalno tekmovanje Gasilske zveze Slovenije s spajanju sesalnega voda za leto 2016, saj je organizacijo tokrat prevzelo Prostovoljno gasilsko društvo Hmeljčič, ki je zadnji dve leti v vrhu tega tekmovanja. Tekme se je udeležilo 80 ekip, od tega šest iz sosednje Hrvaške.

Za hmeljčarske borce proti rdečemu petelinu je bil to izjemen organizacijski zalogaj, saj so morali telovadnico starše osnovne šole popolnoma zaščititi, ker pa tekmovanje poteka v več krogih na izpadanje, je zaradi velikega števila ekip neprekinjeno potekalo 11 ur, v katerih so opravili natanko 200 tekem. A so gostitelji kljub utrujenosti od vseh priprav, da se je tekmovanje lahko odvilo, in tudi malo treme pred domačo publiko bili znova nepremagljivi, imeli pa so tudi najboljši čas tekmovanja. Domače članice so osvojile 10. mesto, kar je za ekipo, ki je začela tekmovati, zelo dober rezultat.

Sicer pa so se za člani PGD Hmeljčič na drugo mesto uvrstili gasilci iz Ivančne Gorice in na tretje Krke Novo mesto, med pripadnicami nežnejšega spola pa je slavila ekipa Hajdoše A pred DVD Ribnica in Komendo, do desetega mesta pa so se z našega konca države uvrstile še gasilske iz Gabrja, ki bile šeste, in na osmem mestu Krka Novo mesto.

Z velikim obiskom so jih presenetili tudi domači gledalci, gasilsko druženje pa so sklenili z nastopom pevca Mirana Rudana.

M. Ž., Foto: J. Lah

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava