Vaše fotke: S cvičkom med vinogradi

2.2.2016 | 14:50

Vaše fotke: S cvičkom med vinogradi
Vaše fotke: S cvičkom med vinogradi

Zadnjo januarsko soboto so se številni pohodniki iz vse Slovenije podali na tradicionalni pohod S cvičkom med vinogradi. Množico ljudi dobre volje je pot vodila po gozdnih, makadamskih in asfaltnih poteh vinskih goric Grčevje in Trška gora. Najprej so se pohodniki odpravili proti slikovitemu Staremu gradu, kjer sta jih pričakala graščak in graščakinja ter jim predstavila zgodovino gradu. Nato so se povzpeli na Paho in nadaljevali proti Hmeljniku, nato so se namenili še na Trško goro. Na pot jih je že dvaindvajsetič povabilo Turistično društvo Otočec.

V vasi Otočec je vse zbrane nagovoril predsednik Turističnega društva Otočec Jure Rifelj, zapel je otroški pevski zbor Osnovne šole Otočec pod vodstvom učiteljice Ditke Zupančič, predstavile pa so se tudi ljudske pevke Turistično kulturnega društva Trškogorsko srce. Po programu so se odpravili na petnajst kilometrov dolgo pot. Ob poti, ki je potekala mimo vinogradov in zidanic, so bile številne postojanke, kjer so se pohodniki lahko okrepčali z vinskim dolenjskim posebnežem – cvičkom, domačimi dobrotami in toplimi napitki. Na zaključku pri zidanici Colnar so poleg naštetega pohodniki dobili še toplo malico, lahko pa so zapeli in zaplesali ob zvokih ansambla Grubar.

Pohod je lepo uspel, vreme je bilo lepo in pohodniki so bili dobro razpoloženi. Vsi, ki radi hodijo in spoznavajo dolenjske kraje, pa so si obljubili, da se naslednje leto spet srečajo.

Helena Murgelj

Galerija

pohod (01)
pohod (02)
pohod (03)
pohod (04)
pohod (05)
pohod (06)
pohod (07)
pohod (08)
pohod (09)
pohod (10)
pohod (11)
pohod (12)
pohod (13)
pohod (14)
pohod (15)
pohod (16)
pohod (17)
pohod (18)
pohod (19)
pohod (20)
pohod (21)
pohod (22)
pohod (23)
pohod

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

2.2.2016Oceni Matej65 

pogrešam kakšno vsebino programa, zelo lepo nas je na vrhu sprejela Katja Žura in kaj več besed namenila o Trški gori.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava