Zlatoporočenca Rataj

2.2.2016 | 13:00

Zlatoporočenca Rataj
Zlatoporočenca Rataj

V soboto, 23. januarja, sta zlato poroko praznovala Ana in Jože Rataj iz Prapreč pri Otočcu. Prapreče je zaselek z dvema kmetijama. Ponovno zvestobo sta si ob prisotnosti hčerke Mire, sinov Jožeta in Staneta, petih vnukov, sorodnikov in prijateljev obljubila v šentpetrski cerkvi na Otočcu. Slovesni obred je vodil domači župnik Jože Rački. Popestrili so ga cerkveni pevci domačega MePZ z organistom Davidom Pavlinom.

Jože, ki se je rodil leta 1940, se je pred 50-imi leti iz Dolenje vasi primožil k leto starejši Ani v Prapreče. Tu sta si ustvarila družino. Delala sta na kmetiji, Jože je bil nekaj let zaposlen tudi v Novoteksu, Ana pa je bila ves čas doma na kmetiji kot gospodinja. Skrb za kmetijo sta prepustila najmlajšemu sinu Stanetu, ki ima v hlevu kar 40 pitancev. Pri njem preživljata svoja jesenska leta tudi zlatoporočenca. Najmlajši sin Stane z ženo Damjano lepo skrbita za njiju.

Zakonca Rataj sta vključena v Društvo upokojencev Otočec, kjer se rada srečujeta in družita z ostalimi člani. Ana danes rada kuha in opravlja razna gospodinjska dela, Jožeta pa veseli delo v vinogradu in gozdu ter pomaga sinu in njegovi družini pri delu na kmetiji. Čas si krajšata tudi z branjem časopisov. Dolga leta sta že naročnika na Dolenjski list.

Slavje so jima pripravili domači v gostišču Pri dediju v Šmarjeti. Za dobro razpoloženje je poskrbel harmonikar Tine Košmrl, dan pa so popestrili tudi sorodniki slavljencev. Zlatoporočencema tudi v bodoče želimo veliko zdravja in osebnega zadovoljstva.

H. M.

Galerija

rataj (01)
rataj (02)
rataj (03)
rataj (04)
rataj (05)
rataj (06)
rataj (07)
rataj (08)
rataj (09)
rataj (10)
rataj (11)
rataj (12)
rataj (13)
rataj (14)
rataj (15)
rataj (16)
rataj (17)
rataj (18)
rataj (19)
rataj (20)
rataj (21)
rataj (22)
rataj (23)
rataj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava