Meditacija za povezavo z domorodnimi ljudstvi sveta, Glavni trg 24 Novo mesto

14.12.2015 | 18:00

»Ste Evropejec, Indijanec, Maor, Dogon ali Aborigin? Živite tu, ali morda kje drugje? Vseeno mi je. Želim vedeti le, ali v prsih čutite milo Srce?

Podajmo si roke, objemimo se. Cel svet preplavimo z mirom in ljubeznijo, misli, besed in dejanj prijaznostjo. Ker zato smo tu ...«

Med delom ali ko imam nekaj dragocenih trenutkov samo zase, za stik z milosti polno dušo, so me neštetokrat obiskali predstavniki Aboriginov, Indijancev, Inuitov, Maorov … Zaprosili so me, naj z njimi pripravim meditacijo, da se vsa starodavna ljudstva planeta Zemlja ljubeče povežemo v dehteč šopek ljubezni, medsebojnega spoštovanja, miru in srčnosti.

Zato povabimo svoja srca na meditacijo za POVEZAVO Z DOMORODNIMI LJUDSTVI SVETA. Pridimo in z njihovo pomočjo odprimo naša slovenska srca. Nato pa ljubezen in milost prelijmo po Evropi in celotni Zemlji. Naj zasije luč, naj zavlada mir, naj se prične svetost bivanja.

KJE: Novo mesto, Glavni trg 24, Tempelj POT SRCA

KDAJ: ponedeljek, 24.12.15, ob 18.00 uri

CENA: prostovoljni prispevki

PRIJAVA: milena.matko@siol.net

Meditacija je v osnovi namenjena temu, da se umirimo in povežemo s sabo, da začutimo sporočila svoje duše. Načinov meditiranja je nešteto. Nekateri meditativno stanje najlažje dosežemo v popolni tišini zaprtega prostora, sedeč v lotosovem položaju. Drugi enako stanje doživimo med prijetnim sprehodom v naravi ali poslušanjem umirjene glasbe, izvajanjem joge, umetniškim ustvarjanjem, delom na vrtu ali ukvarjanjem s katerokoli drugo dejavnostjo, ki nas vodi v stanje notranje umiritve in sprostitve.

Meditacija, ki jo izvajam, je vodena in okvirno traja 60 min. Na začetku se čim bolj udobno usedemo ali uležemo na tla, zapremo oči ter vsaj nekajkrat globoko vdihnemo in izdihnemo, da sprostimo svoje misli in telo. Sledi prepuščanje zvokom glasbe, na kar vas z besedami vodim skozi proces.

Dobrodošli tudi vaši znanci, prijatelji in vsi ljudje srčnosti.