Sestanek partnerjev v okviru projekta Bioeuparks v Kozjanskem parku

1.12.2015 | 08:50

Sestanek partnerjev v okviru projekta Bioeuparks v Kozjanskem parku

Od aprila 2013 je Kozjanski park vključen v projekt BIOEUPARKS, katerega cilj je proučiti potencialno lesno biomaso v zavarovanih območjih. V projektu sodeluje deset partnerjev, ki prihajajo iz Italije, Avstrije, Grčije, Nemčije, Madžarske in Slovenije. Naravni parki vključeni v projekt so: Kozjanski regijski park, Narodni park Rodopi- Grčija, Narodni park Sila – Italija, Donava – Ipoly narodni park – Madžarska in Naravni park Sölktaler – Avstrija. Podporo naravnim parkom nudijo Gozdarski inštitut Slovenije, Okoljevarstvena organizacija Legambiente iz Italije, Agencija za obnovljive vire energije iz Nemčije, Univerza Thrace iz Grčije in Federacija EUROPARC.

Že šesti sestanek projektnih partnerjev je tokrat potekal na sedežu Kozjanskega parka v Podsredi in sicer 24. in 25. novembra. Na začetku je vseh 16 udeležencev vsem skupaj zaželela uspešno delo županja občine Kozje Milenca Krajnc, nato pa so udeleženci delili izkušnje pri implementaciji lokalne lesne biomasne verige v posameznem zavarovanem območju in si ogledali tudi sistem daljinskega ogrevanja v Kozjem ter nov sistem ogrevanja upravne stavbe Kozjanskega parka na lesne sekance.

Projekt se bo zaključil 31. marca 2016, pred tem pa bo sledila še prestavitev rezultatov projekta na mednarodni konferenci v Bruslju.

Mojca Kunst

Galerija

_park (1)
_park (2)
_park

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava