Predavanje: Kronobioterapija - Skrivnosti našega 
bioritma, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

1.12.2015 | 18:00

Bobrovi večeri v ciklu ozaveščanja prebivalstva o okolju in zdravju , ki jih v Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu izvaja Društvo Bober- Okoljsko gibanje Dolenjska.

Datum in ura: torek , 01. 12. 2015, ob 18.00 uri

Lokacija: Trdinova čitalnica Knjižnice Mirana Jarca v Novem mestu

Vsako živo bitje se rodi s svojim biološkim ritmom, ki ga uravnavajo za to določeni geni.

Ob različnih urah dneva in noči so sposobnosti našega organizma različne. Delovanje našega organizma uravnava telesna ura, ki jo moramo poznati in upoštevati, če želimo izboljšati svoje zdravje in počutje.

Naš telesni ritem je usklajen s pretokom življenjske energije, ta pa v 24 urah v določenem vrstnem redu vzdržuje naše organske sisteme in posamezne organe. V primeru, da nek organ ne deluje dobro, se ob določeni uri pojavi nelagodnost, bolečina ali hiperaktivnost nekega našega organa. Najbolj znana biološka ritma pri človeku sta ritem spanja in bedenja ter ritem telesne temperature. Biološki ritem odločilno vpliva na nastanek in razvoj različnih patofizioloških stanj pri človeku.

Na tokratnem Bobrovem alternativnem večeru bomo predstavili Kronobioterapijo oziroma skrivnosti našega bioritma, katero do potankosti obravnava Tradicionalna kitajska medicina.