Na državnem prvenstvu v športni gimnastiki Novomeščani do odličij

30.11.2015 | 09:05

Na državnem prvenstvu v športni gimnastiki Novomeščani do odličij
Na državnem prvenstvu v športni gimnastiki Novomeščani do odličij

Telovadke in telovadci novomeškega Gimnastičnega društva so se v soboto, 28. 11., in v nedeljo, 29. 11., udeležili državnega prvenstva v športni gimnastiki, ki je potekalo v Rušah. V Novo mesto so se vrnili z nekaj pomembnimi odličji.

Vita Prijanovič je na 1. stopnji do 8 let postala državna prvakinja. Ekipno so bile telovadke 4. Tekmovalke 13+ se lahko pohvalijo z ekipnim 2. mestom. Najboljša med njimi je bila Pia Primc, ki je dosegla 2. mesto. V precej težji konkurenci 6. stopnje je bila Sara Letić 2.

Telovadke v kategoriji deklic in mladink so tekmovale v mnogoboju in na posameznih orodjih. Ekipno so v konkurenci izkušenih tekmovalk zasedle prvo mesto v kategoriji deklic in postale državne prvakinje. V mnogoboju je bila Neža Erpič 2., na dvovišinski bradlji je dosegla prvo mesto, na gredi in na parterju je bila 2. Lana Oberč je bila v mnogoboju 3., na dvovišinski bradlji 2., na preskoku 4. in na gredi 3. Nina Črtalič je bila na dvovišinski bradlji 4. V kategoriji mladink je tekmovala Maja Zaman, ki je na preskoku dosegla 5. mesto.

Na nedeljski tekmi v moški gimnastiki je novomeško društvo doseglo pomemben mejnik. Po dolgem času so sodelovali tudi v ekipni tekmi. Najmlajši tekmovalci OV 1 so se za svoj prvi nastop izkazali in ekipno zasedli 4. mesto. Skoraj brezhibno je vaje izvedel Luka Ilovar v OV 2 in za las zgrešil stopničke. Zasedel je 4. mesto.

K. Č.

Galerija

_ruse (1)
_ruse (10)
_ruse (11)
_ruse (2)
_ruse (3)
_ruse (4)
_ruse (5)
_ruse (6)
_ruse (7)
_ruse (8)
_ruse (9)
_ruse

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava