Kipec dobrote Janezu Pezlju

28.11.2015 | 12:00

Kipec dobrote Janezu Pezlju

Najvišje priznanje Nacionalnega foruma humanitarnih organizacij Slovenije je dobil Novomeščan Janez Pezelj.

V četrtek je župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni sprejel delegacijo Novega paradoksa, ki jo je vodila Slavica Smrtnik, predsednica te dobrodelne organizacije in Janeza Pezlja, dobitnika KIPCA DOBROTE, najvišjega priznanja za delo v humanitarnih organizacijah, ki ga na svojih kongresih vsako drugo leto podeljuje Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije.

Smrtnikova je uvodoma predstavila nevladno, neprofitno in humanitarno organizacijo, ki deluje v javnem interesu na področju duševnega zdravja in poudarila pomembnost tovrstnih humanitarnih organizacij. Z županom sta se strinjala, da je slovensko prostovoljstvo na zavidljivi ravni in da si tovrstna društva in organizacije zaslužijo večjo pozornost ustanoviteljev in medijev. Zlasti zadnja kriza z begunci je pokazala, kako dobro organizirane so naše humanitarne organizacije in koliko dobrega dela opravijo številni prostovoljci.

Glede visokega priznanja Nacionalnega foruma humanitarnih organizacij, ki ga je dobil Janez Pezelj, je župan izrazil zadovoljstvo, da je Kipec dobrote dobil občan novomeške občine. Za lepo priznanje je Pezlju čestital in mu izročil lepo darilo, knjigo NOVO MESTO – Tisočletja na okljuku Krke.

R. K.
foto: Peter Fabjančič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava