Komunala Brežice skrbi za zmanjšanje odpadkov

28.11.2015 | 11:20

Komunala Brežice skrbi za zmanjšanje odpadkov

V sklopu Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov se je skupni akciji slovenskih komunalnih podjetij v okviru družbeno odgovorne pobude »Skupaj za boljšo družbo« pridružila tudi Komunala Brežice. Na stojnici pred občino Brežice je v četrtek, 26. 11., eno najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas Komunala Brežice prikazalo, koliko naravnih virov dnevno porabi povprečen Evropejec. S tem v podjetju spodbujajo ponovno uporabo izdelkov, uporabo trajnostnih materialov, zamenjavo izdelka s storitvami in deljenje stvari.

Po podatkih inštituta Sustainable Europe Research Institute vsak od nas potroši približno 43 kilogramov naravnih virov na dan. V povprečju naj bi tako porabili tretjino virov več, kot jih je Zemlja sploh sposobna proizvesti. To pomeni, da trošimo več, kot imamo.

Javno podjetje Komunala Brežice upravlja s sedmimi javnimi vodovodnimi sistemi (Brežice, Mokrice, Sromlje, Pišece, Stojanski vrh, Križe, Mrzlavski gaj-Stankovo-Vitovec), tremi kanalizacijskimi sistemi (Brežice, Obrežje in Globoko), 180 ekološkimi otoki za ločeno zbiranje odpadkov, pokopališčem, tržnico v Brežicah in z občinskimi stanovanji. Osnovno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda ter omogočiti kvalitetno bivanje v zdravem in čistem okolju.

P. G.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava