VIDEO: Daniel Vezoja iz Dublina z novim videospotom

27.11.2015 | 08:45

Daniel Vezoja in Joanna Marie

Daniel Vezoja in Joanna Marie

VIDEO: Daniel Vezoja iz Dublina z novim videospotom

I Hope The Wind Knows je prvi uradni single Daniela Vezoje iz njegove prihajajoče prve solo plošče. Pesem je duet z Joanno Marie. Posneta je bila letos v studiu Orphan Recordings v Dublinu s producentom Gavinom Glassom, ki na posnetku igra 'dobro'. Bobne in bas je posnel Scott Halliday. Videospot pa Ciaran O'Brien konec oktobra v Dublin Mountains.

Promocijski špil ob izdaji prvega singla in videospota je bil sinoči v Komuni Kino Šiške. Danielu se je kot gostja pridružila tudi Joanna Marie.

Daniel Vezoja je singer-songwriter, ki prihaja iz Brežic. V preteklosti je deloval v skupini TrainStation, s katero so leta 2012 pri založbi ZKP izdali EP Travelers Without Luggage. Po razpadu skupine se je posvetil svoji prvi ljubezni – pisanju pesmi in solo akustičnemu projektu. Na tečaju songwritinga je spoznal Joanno Marie, singer-songwriterico iz Dublina. Kmalu sta ugotovila, da imata zelo podoben glasbeni okus in da so jima všeč pesmi drug drugega. Postala sta dobra prijatelja kar je vodilo do tega, da je Daniel obiskal Dublin in se zaljubil v tamkajšno glasbeno sceno. Po številnih nastopih na tamkajšnih singer-songwriter večerih (Whelan's Song Cycle, The Monday Echo, The Song Room, Sunday Roast, ...) se je odločil, da bi bilo dobro tam tudi kaj posneti. Po spletu srečnih naključij je prišel do producenta Gavina Glassa in njegovega studia Orphan Recording. Gavin je glasbeni producent, multi-inštrumentalist, odličen singer-songwriter s štirimi izdanimi albumi, več let je bil član banda Lise Hannigan, prav tako je za njeno ploščo Passanger, ki je ena izmed Danielovih ljubših, naredil aranžmaje. Ker so šle stvari v pravo smer in sta se z Gavinom odlično ujela, je iz prvotne ideje posneti krajši EP, projekt prerasel v snemanje celotnega albuma.

glasilka.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava