Uspešen 3. teden Centra medgeneracijskega učenja v RIC-u

26.11.2015 | 10:40

Uspešen 3. teden Centra medgeneracijskega učenja v RIC-u

Od ponedeljka do torka, od 16. do 24. 11. 2015, je RIC Novo mesto že tretjo leto zapored pripravil dogodke medgeneracijskega učenja in prenašanja znanj s starejših na mlajše ter učenje starejših generacij od mladih v okviru Centra medgeneracijskega učenja.

Ponovno smo se družili, učili in prenašali najrazličnejša znanja in izkušnje v RIC-u Novo mesto, ki je skupaj s partnerji pripravil 12 različnih dogodkov medgeneracijskega učenja. V tednu CMU 2015 so z nami sodelovali: Vrtec Pedenjped Novo mesto, Osnovna šola Bršljin, Varstveno delovni center Novo mesto, Dijaški in študentski dom Novo mesto, Društvo kmečkih žena Novo mesto, Maestro kreativni studio, Enota Dnevni center ŠENT Novo mesto in Center 4me.

Izvedbo aktivnosti 3. tedna Centra medgeneracijskega učenja je omogočila Mestna občina Novo mesto s finančno podporo. Vključene so bile vse generacije, od najmlajših v vrtcu, učencev v osnovni šoli, srednješolcev in študentov, do srednje generacije in starejših udeležencev. Na posameznih dogodkih so se zvrstili predavanja in pogovori, praktične in izkustvene delavnice, razne predstavitve in učenje različnih vsebin.

Letošnja bera številk v tednu CMU je preko 350 udeležencev, sodelovalo je 40 mentorjev – izvajalcev in prostovoljcev, ki so izpeljali 40 šolskih ur učenja različnih vsebin. Zvrstile so se plesne urice za otroke, potopisno predavanje, digitalna fotografija, delavnica o odnosih, ustvarjanje unikatnih mil in okraskov iz filca v sodelovanju z Borzo znanja, glasbena in modelarska delavnica za dijake, zvočna kopel, učenje slovenščine za priseljence, internetni bonton ter skrivnosti priprave in peke pletenic. Bilo je sproščeno in zabavno, poučno in uporabno, koristno in okusno.

Center medgeneracijskega učenja ostaja vsakoletna ponudba RIC-a, ki so ga udeleženci in izvajalci ponovno pozitivno ocenili. Prispevek vseh sodelujočih je omogočil uresničevanje načela vseživljenjskega učenja in medgeneracijskega sodelovanja.

Anita Jakše

Galerija

Glasbena delavnica za mlade
Iz babičine kuhinje diši_pečena pletenica
Iz babičine kuhinje diši_pletenje testa
Izdelaj si svoj model letala
Izdelava unikatnih mil
Novoletni okraski iz filca
Plesne igrice za otroke_Vrtec Cepetavček
Plesne igrice za otroke_Vrtec Pikapolonica_A
Plesne igrice za otroke_Vrtec Pikapolonica_B
Plesne igrice za otroke_Vrtec Videk_A
Plesne igrice za otroke_Vrtec Videk_B
Sanjski odnosi v resničnem svetu
Slovenija in slovenščina_medgeneracijsko srečanje
Zvok kot zdravilo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava