Martinovanje SDS Sevnica na Bizeljskem in v Podčetrtku

25.11.2015 | 13:30

Martinovanje SDS Sevnica na Bizeljskem in v Podčetrtku
Martinovanje SDS Sevnica na Bizeljskem in v Podčetrtku

Kar nekaj časa je tlela želja članov IO SDS Sevnica, da sebe, svoje člane in simpatizerje za uspešno opravljene aktivnosti nagradimo. In čas martinovanja je pravi čas, ko delo malo miruje in se lažje najdejo trenutki za poveselitev.

V ta namen smo si člani SDS Sevnica, družinski prijatelji in simpatizerji zbrali v soboto, 21. novembra, v zgodnjih popoldanskih urah in se odpeljali s polnim avtobusom proti Brežicam, od tam pa do vasi Bizeljsko. Sprejela nas je simpatična lastnica ene izmed čedalje bolj prepoznavnih repnic – Repnice Najger. Z zanimanjem smo vstopili v jame, skopane v kremenčevem pesku. Te je na območju Bizeljskega pred milijoni let naplavilo Panonsko morje. Že pred 200 leti so te jame uporabljali izključno za shrambo poljskih pridelkov. Danes te kleti v pesku uporabljajo za hrambo odličnih bizeljskih vin. Lastnica nas je postregla z domačim sirom, kruhom in degustirali smo vsa njihova vina.

Od tam nas je vodila pot do Podčetrtka, kjer nas je sprejel župan, gospod Peter Misja. Predstavil nam je svojo občino, dosežke in načrte za naprej. Presenetil nas je podatek, da so poleg njega na občini zaposleni le trije uslužbenci. To nam je dalo malo misliti, saj je na drugi strani učinek pridobivanja državnih in evropskih sredstev v občini Podčetrtek ogromen. Kar se vidi na vsakem kotičku občine, posebno pozornost pa namenjajo razvoju turizma.

Nato smo se sprehodili do čokoladnice – čokoladnega butika Syncerus, kjer so nam predstavili postopek pridobivanja različnih vrst čokolad. Iz trgovine smo odšli s polnimi vrečkami slastnih čokoladnih dobrot. V bližini butika pa je znamenit Minoritski samostan Olimje, kjer nam je pater razkazal in predstavil zgodovino znamenite cerkve Marijinega nebovzetja, s čudovitimi tremi zlatimi oltarji, znamenitimi orglami iz leta 1765 in si ogledali znamenito lekarno, kjer imajo domača zdravila in mazila za vse tegobe in bolezni sodobnega časa.

Ogled Podčetrtka smo zaključili z večerjo na Jelenovem grebenu. Ob prijetnem klepetu nam je hitro minil čas. Pozdravil nas je tudi lastnik celotnega kompleksa, nam predstavil njihovo delovanje, zadnje pridobitve in načrte za prihodnost.

Na poti domov smo se še ustavili v vasi Imeno, tam nas je že pričakal veseli Martin in nas popeljal na ogled Hiše vin Emino. Degustirali smo njihova izvrstna vina in si ogledali film v tridimenzionalni tehniki o predelavi grozdja od trte do vina.

Veselo vzdušje nas je spremljalo na poti proti domu, kamor smo prispeli pozno po polnoči. Imeli smo se lepo in sklenili, da se spomladi ponovno odpravimo nekam … saj dobra volja je najbolja.

OO SDS Sevnica

Galerija

sds (1)
sds (2)
sds (3)
sds (4)
sds (5)
sds (6)
sds (7)
sds

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava