Pohod od svetovnem dnevu diabetesa na Martinovo

16.11.2015 | 12:35

Pohod od svetovnem dnevu diabetesa na Martinovo
Pohod od svetovnem dnevu diabetesa na Martinovo

Po tradiciji smo vsa leta te pohode pri Društvu diabetikov Novo mesto imeli po novomeških gričih. Včasih pa je smiselno prekiniti utečeno pot. Fanika in Silvo sta se odločila za spremembo zaradi več razlogov:

- V Novem mestu je v tem času velika vsebnost trdih delcev v zraku, izognimo se jim, sta dejala.

- V novembru še nismo doživeli tako lepega in toplega vremena, pojdimo više.

- Vreme je sončno in jasno, gremo na razgledne kraje.

Odpeljali smo se skozi Brusnice in se ustavili ob gozdu nad Leskovcem. Po manjšem vzponu smo prišli na Tolsti vrh do cerkve Sv. Roka, od koder je skoraj celoten krožni panoramski razgled. Vidijo se vrhovi Gorjancev, šentjernejsko polje, proti severu vsi dolenjski griči, Trška gora, Vinji vrh z obema cerkvicama, v ozadju pa zasavski hribi s Kumom.

S tega osončenega hriba smo se spustili do gradu Gracarjev Turn mimo jesensko obarvanih vinogradov in dreves. Po gozdnih poteh nam je šelestelo listje v ritmu naših korakov. Spotoma smo bili deležni še povabil od prijaznih domačinov, da smo poizkusili kako se je ponoči spremenil njihov mošt v vino, saj je bila ta sreda ravno na god Sv. Martina. Zadovoljstvo je bilo še večje, ker nas je bilo na ten pohodu več kot po navadi, kar 17 in še podatek od vodnice Fanike, da smo na dvesto osemdesetem pohodu.

Ob razhodu smo se spodbujali za obisk društvenega srečanja ob »svetovnem dnevu diabetesa« na Otočcu naslednji dan in na drugi pohod v novembru čez štirinajst dni.

Lepo smo se imeli na ta dan z vsemi jesenskimi čari. Tudi drugi časi in kraji so lepi, zato se nam pridružite.

Besedilo: Zina Vidrih
Fotografije: Fanika Vovk

Galerija

_001 (1)
_001 (2)
_001 (3)
_001 (4)
_001

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava