Čiščenje obrežja in struge Temenice, zbor pred KD - PRESTAVLJENO Mirna Peč

17.10.2015 | 08:00

Obveščamo vas, da je zaradi vremenskih razmer čistilna akcija na Temenici, ki je bila predvidena to soboto, 17. oktobra, PRESTAVLJENA. O novem datumu izvedbe čistilne akcije vas bomo naknadno obvestili.

Obveščamo vas, da bo Občina Mirna Peč v sodelovanju z Agencijo RS za okolje, lastniki zemljišč in domačimi društvi v soboto, 17. oktobra 2015 izvedla akcijo ČIŠČENJE OBREŽJA IN STRUGE PONIKALNICE TEMENICE. Namen akcije je izvesti izsek goste obrežne zarasti in odstraniti podrta drevesa iz pretočnega profila in s tem zagotoviti boljšo pretočnost struge vodotoka in izboljšati poplavno varnost priobrežnih zemljišč.

Zbor udeležencev je ob 8. uri pred KD Mirna Peč, od koder se bomo odpravili na posamezne lokacije od Ivanje vasi do Goriške vasi. Zaključek akcije bo ob 13. uri s skupno malico pri lovski koči v Globodolu. Akcijo bodo na terenu koordinirali člani Ribiške družine Novo mesto, Pododbor Temenica (Lambert Pate: 040 574 977) in člani Lovske družine Mirna Peč (Karol Zagorc: 041 683 755).