Novomeški abonma 2015 - Komorni orkester GŠ Marjana Kozine, frančiškanska cerkev Novo mesto

15.10.2015 | 20:15

Na sporedu:

Dirigent: Miro Saje

Glasbena šola Marjana Kozine Novo mesto bo prihodnje leto obeležila častitljiv jubilej – 70 let. Danes po številu učencev in učnih predmetov – instrumentov, ki se jih učenci učijo, kakor tudi po kakovosti dela in uspehih, sodi v ožjo skupino najrazvitejših in najuspešnejših slovenskih glasbenih šol. V glasbeno šolo je vpisanih več kot 600 učencev, ki so vključeni v instrumentalni pouk 21 različnih instrumentov, petja, predšolske glasbene vzgoje, glasbene pripravnice, nauka o glasbi in solfeggia. Učitelji namenjajo veliko pozornost nastopanju učencev in tekmovanjem ter vključevanju v komorno in orkestralno igro.

Poleg že omenjenega pouka se šola še posebej ponaša s kakovostnim mlajšim godalnim in mladinskim pihalnim orkestrom ter najboljšim simfoničnim orkestrom slovenskih glasbenih šol. Številni vrhunski glasbeniki, ki danes delujejo doma in po svetu, izhajajo prav iz Glasbene šole Marjana Kozine.

Novomeškemu občinstvu se bo komorni orkester Glasbene šole Marjana Kozine tokrat predstavil na velikem odru Trdinove dvorane. Občinstvo čaka vrhunsko doživetje klasične glasbe, tokrat v novomeški koncertni dvorani.

Opombe:

Prosimo, bodite pozorni na kraj izvedbe koncerta: koncert bo v Frančiškanski cerkvi v Novem mestu.