Kaja Budič pred SP v Djakarti - dve medalji na Reki

13.10.2015 | 08:35

Kaja Budič pred SP v Djakarti - dve medalji na Reki

Kaja Budič je karateistka s Čateža ob Savi, ki je kljub svoji mladosti že prava 'internacionalka', saj tekmuje doma in na več mednarodnih frontah hkrati! Kaja je aktualna državna prvakinja v bojih težke kategorije! V pripravah na svetovno prvenstvu v Djakarti si je zastavila serijo priprav, turnirjev in korakov na stopnjevanju forme za največji dosedanji izziv športne kariere: nastop na letošnjem uradnem svetovnem prvenstvu WKF.

Budičeva se je že pred leti osredotočila na borbe, a je pred zadnjim korakom na vrh naredila vrsto korenitih sprememb: zamenjala je klub in trenerja in z novimi izzivi so prišli tudi rezultati. Čeprav je doma na Čatežu, pa v Sloveniji tekmuje za KK Kolektor Idrija in za slovensko reprezentanco! Sicer redno trenira v Samoboru pod vodstvom trenerja Davora Mrzaka, nekoč vrhunskega tekmovalca, ki je svoj vrhunec dosegel z vrsto naslovov prvaka v letih 2003- 2007! Tako so Kaji odprte tudi vse priprave zelo močne ekipe KK Samobor, s tem pa tudi sodelovanje s hrvaško reprezentanco. Budičeva zelo veliko pozornosti posveča atletski pripravi, velik del športnih nalog in dodatnih vaj pa opravi kar doma na Čatežu!

Na zadnjem turnirju na Reki je osvojila dve medalji, saj je nastopila v dveh kategorijah: tako v 'svoji' – mladinski - mlajše članice do 21 let, kot med članicami težke kategorije in obakrat osvojila bronasto medaljo, kar je odlična popotnica pred napornem mesecem. Kaja ima pred potjo v Indonezijo novembra pred sabo še nekaj mednarodnih turnirjev, na katerih želi stopnjevati formo: »Na Reki sem nastopila v deh kategorijah: da sem kar čim več časa na borišču! To mi je ob vseh priprvah sedaj najbolj dragoceno. V članski težki kategoriji sem najprej premagala tekmico iz Italije z 2 : 1, proti Avstrijki pa sem izgubila 2 : 3, nato pa sem se osredotočila boje pri mlajših članicah (nad 68 kg), kjer sem v prvem kolu proti tekmovalki iz Hrvaške zmagala s 3 : 1, proti prvakinji Srbije pa sva boj po točkah končali z 0 : 0, a so sodniki nato dosodili zmago njej s 4 : 1. V repasažnem boju za 3.mesto sem se nato spopadla z Avstrijko in zmagala s 3 : 0 ter si s tem prislužila drugo, a veliko bolj dragoceno medaljo,« nam je povedala Kaja po povratku s tekme in priprav, ki jih je tam oddelala z ekipo Samobora.

Pred Budičevo sta v oktobru še dva nastopa na svetovni prvi ligi v Salzburgu ter na mednarodnem turnirju za veliko nagrado Benetk! V začetku novembra nato skupaj s slovensko reprezentanco potuje v Indonezijo: »Posebej se želim zahvaliti svojem trenerju Davor Mrzaku za odlično stopnjevanje forme, pa tudi svojim sponzorjem: HESS Brežice, AFP Dobova in družini Les , ki je na Čatežu že desetletja svetovno znana po svojem gostišču in penzionu, a tudi po podpori športu in karateju,« je povedala Kaja Budič po povratku iz Reke in morda pred največjimi športnimi izzivi v njeni dosedanji karieri!

Veljko Jukič
Foto: VJ

Galerija

_predSP (1)
_predSP (2)
_predSP (3)
_predSP (4)
_predSP

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

13.10.2015Oceni Martin 

Bravo Kaja! Čestitke za uspehe in veliko uspeha na prvenstvu! Vsi smo na tekočem s tvojimi uspehi, le tako naprej! Novomeščani!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava