Partnersko sodelovanje novomeške knjižnice z Gradsko knjižnico Zadar

10.10.2015 | 10:45

Foto: Gradska knjižnica Zadar (M.M.)

Foto: Gradska knjižnica Zadar (M.M.)

Partnersko sodelovanje novomeške knjižnice z Gradsko knjižnico Zadar

V ponedeljek, 5. oktobra 2015, je Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, v sklopu partnerskega sodelovanja z Gradsko knjižnico Zadar, v Zadru pripravila pester kulturni program. V dopoldanskem delu je najmlajše obiskal knjižnični škrat Rudi, ki je otroke seznanil z bogato novomeško zgodovino, na delavnicah pa pomagal izdelovali dragocene steklene jagode, starodavne situle in znamenite Rudijeve kape. Manjkalo seveda ni tudi pisanih balonov, s katerimi Rudi na mlada lica vedno znova pričara najlepše nasmehe.

V popoldanskem delu so študentom grafičnega oblikovanja na delavnici »Moja prva miniaturna knjiga« predstavili novomeškega knjigoveza Igorja Kužnika, ki je prikazal vezavo knjige na tradicionalen način. V večernem delu programa pa je Igor Kužnik poskrbel tudi za otvoritev razstave Knjigoveštvo skozi čas.

Otvoritev razstave je glasbeno popestrila zadrska vokalna skupina AKA Crescendo.

Z nagovorom so obiskovalce počastili ravnateljica Gradske knjižnice Zadar Doroteja Kamber-Kontić, namestnica direktorja Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto Irena Muc in Igor Kužnik, ki je informacij željno publiko tudi popeljal po pestri in zgodovinsko obarvani razstavi.

Janja Gazvoda
Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

Galerija

zadar (1)
zadar (2)
zadar (3)
zadar (4)
zadar (5)
zadar (6)
zadar (7)
zadar

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava