Prostovoljci MC Krško začeli nov projekt »Youth support youth«

10.10.2015 | 08:45

Prostovoljci MC Krško začeli nov projekt »Youth support youth«
Prostovoljci MC Krško začeli nov projekt »Youth support youth«

Mladi prostovoljci pričenjamo z novim projektom, transnacionalno mladinsko pobudo »Youth Support Youth«, ki je namenjen mladim prostovoljcem in našim sovrstnikom.

V Mladinskem centru Krško smo se v nedeljo, 27. septembra 2015, zbrali prostovoljci Mladinskega centra Krško, kjer smo se srečali z vodjo projekta Katarino Ceglar in na polno zaštartali v nov projekt. Po dolgem poletju smo se zopet spoznali z okvirnimi cilji projekta, pričakovanih rezultatih ter diskutirali o različnih možnih načinih doseganja le-teh . Enoletni projekt je podprt s strani programa Erasmus+, katerega skrbnik je Zavod Movit.

V projekt Youth Support Youth bomo mladi vključili svoje vrstnike, ki do sedaj še niso sodelovali v katerem izmed projektov, oziroma tiste, ki v svojem prostem času niso tako aktivni. V sklopu tega srečanja smo se ob kavi pogovarjali o mladih z manj priložnostmi – kdo to sploh so, kako jih prepoznati in kako do njih pristopiti. Mladi prostovoljci menimo, da imajo manj priložnosti tisti, ki so manj šolani, brezposelni, socialno ogroženi oziroma socialno šibki, prav tako mednje spadajo tudi mladi z zdravstvenimi težavami, invalidi, ter migranti in Romi. Ne gre pozabiti tudi na tiste, ki so za kakršnekoli aktivnosti v prostem času manj motivirani ali pa tiste, ki nimajo dobro razvitih socialnih veščin in zaradi tega težje pristopijo k neki skupini. Prostovoljci smo se strinjali, da bi morali do takšnih mladih pristopati predvsem nevsiljivo in jim predstaviti čim več pozitivnih strani prostovoljstva ter sodelovanja pri projektih. Ker so v takšnem projektu več kot dobrodošle nove ideje, smo srečanje zaključili z idejami o dogodkih, ki bi se lahko odvijali v sklopu novega projekta. Tako smo prišli vse o ideje o kuharski delavnici v angleškem jeziku, filmskega večera do organizacije dogodka, namenjenega širši publiki. Teden dni kasneje pa smo se srečali s sovrstniki, ki bodo aktivno vključeni v projekt in bodo pridobivali različna znanja ter delili z nami tiste veščine, ki jih pobudniki še nimamo. V mesecu oktobru se bodo zvrstile športne aktivnosti, druženje z uporabo angleškega jezika, delavnica kako izdelati logotip,…

V projektu pa sodelujejo tudi mladi iz Francije, Finske in Avstrije, s katerimi se bomo srečali v mesecu januarju 2016 in primerjali dosežke v različnih okoljih.

Ingrid Kozole

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava