Jesenska Zelemenjava v Deželi kozolcev

10.10.2015 | 09:50

Jesenska Zelemenjava v Deželi kozolcev
Jesenska Zelemenjava v Deželi kozolcev

Zavod Rožlin bo svoje dejavno leto zaključil z Jesensko Zelemenjavo v Deželi kozolcev Šentrupert. Sproščeno druženje na katerega vabijo vse, ki bi radi kaj zamenjali ali pa se le družili, se bo odvijalo na soboto, 10. oktobra, med 14. in 17. uro.

Zelemenjava (zelenjava + menjava) je gibanje in skupnost za izmenjavo pridelkov naših vrtov, ki temelji na druženju. Spodbuja solidarnost, dobrosrčnost, druženje in spoštovanje dela naših rok. Pri menjavi »blago za blago« tako lahko sodelujemo vsi, saj je le ta namenjena vsem, ki želijo menjati pridelke (zelenjavo, sadje, buče …), semena, sadike, marmelade, kompote, vloženo zelenjavo in druge shranke, čaje, sokove, sirupe, preizkušene recepte in modrosti, knjige in še in še … Tržnica menjavanja pa je v prvi vrsti prostor druženja. Hkrati spodbuja samooskrbo, skrbi za ohranjanje avtohtonih sort in s tem tudi za ohranjanje naše kulturne dediščine.

Obiskovalcem Jesenske Zelemenjave bodo na voljo izdelki iz Flančnika, ki so plod Otroških počitniških delavnic, Zeliščarskega dne ter udeležbe na 3. festivalu Marmelada. Tako bodo sobotno druženje popestrili degustacija čaja Flancar, licitacija marmelad Flancark, sladkanje s palačinkami in domačimi marmeladami ter ponudba semen, čajev in ognjičevega mazila s Flančnika.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

Vabi Zavod Rožlin v sodelovanju z Občino Šentrupert in Deželo kozolcev

Galerija

Foto Franci Pepelnak Pep
Foto Liljana Jantol Weber1
Zelemenjava v Deželi kozolcev Šentrupert, foto Mojca Ramovš2
Zelemenjava v Deželi kozolcev Šentrupert, foto Mojca Ramovš
zelemenjava

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava