Radeški karateisti iz Varaždina z odličji

9.10.2015 | 08:15

Radeški karateisti iz Varaždina z odličji

Ekipa Karate Kluba Radeče je v varaždinski areni minuli mesec zastopala barve svoje občine in Slovenije v disciplini SAVATE ASSAULT-francoski boks. V domače Radeče je ekipa prinesla dve srebrni medalji in dve bronasti.

Kot je dejal predsednik radeškega karateističnega kluba Aljoša Kramar, je bilo to odprto mednarodno prvenstvo, ki se ga udeležujejo klubi številnih držav in je zelo pomembno, saj na ta način pridobivajo pomembne mednarodne izkušnje, ki tekmovalcem koristijo, da so tako še bolj izkušeni in pripravljeni za tekmovanja tako na državnem kot tudi na evropskem ali celo na svetovnem prvenstvu. Blažka Lamovšek v elitnem večernem delu tekmovanja, ki je najbolj težko pričakovani del dvobojev, pod reflektorji in pred celotno navijaško in gledalsko publiko, potegovala za prvo mesto s tekmovalko, ki nosi naziv evropske prvakinje v tej disciplini. Za prvo mesto so odločale malenkosti in tokrat je na koncu Blažka Lamovšek dosegla drugo mesto v kategoriji do 60 kg.

Zelo spreten, močan in taktičen je bil David Hren, ki je v kategoriji do 80 kg dosegel drugo mesto, odločnost, igrivost in vztrajnost pa je zelo dobro pokazala tudi Urška Lamovšek, ki je tekmovala v kategoriji do 52 kg in dosegla tretje mesto. David Trošt je s svojo izdelano tehniko, taktiko in hitrostjo pokazal, da je zelo nepredvidljiv nasprotnik ter si tokrat prigaral odlično tretje mesto v kategoriji do 65 kg, za katero se ve, da je ena najbolj hitrih disciplin.

»Pričakovanja v našem klubu so bila velika, toda glede na pester prihod številnih tekmovalcev iz različnih držav, smo se v klubu odločili, da pričakovanja usmerimo predvsem v kvalitetno izvajanje tehnike ter odlično nabiranje števila točk med borjenjem. Iluzije glede končnih rezultatov pa si nismo želeli ustvarjali. S končnimi rezultati smo bili zelo zadovoljni, še posebej v ponos nam je bilo, da so tekmovalci v vseh borbah bili suvereni, odločni in so brez zadržkov izvajali, kar smo se dogovorili«, je še dodal Aljoša Kramar.

Sicer tekmovanje v Varaždinu ni bilo prvo za omenjene tekmovalce, saj so se ga udeležili tretjič zaporedoma - leta 2013 sta David Trošt in Urška Lamovšek v svoji kategoriji osvojila najvišjo stopničko, Blažka Lamovšek pa 2. mesto, v preteklem letu pa so David Trošt, David Hren, Urška Lamovšek in Blažka Lamovšek zasedli 3.mesto vsak v svoji kategoriji.

Gonilna sila radeškega borilnega športa Aljoša Kramar poudarja, da treniranje borilnih veščin, tako savate in karate, ne predstavlja zgolj športnega vidika posameznika, » rezultati in izkušnje na tekmovanjih pomenijo pomemben dodatek k celotni vzgoji v razvoju posameznika pri učenju borilnih veščin, moram pa priznati, da se mi zdi najpomembnejše to, da se posameznik nauči vzdrževati vztrajnost, krepiti svojo motivacijo ter razume, da mu sposobnost učenja pomeni neprecenljivo vrednost. Brez vztrajnosti, motivacije in učenja ne moremo biti pravi karateisti oziroma učenci borilnih veščin.«

Štiričlansko tekmovalno ekipo je tudi na sosednjo Hrvaško tokrat vodil Peter Lamovšek ob pomoči Sebastjana Hren in Mirana Trošt, radeški športniki v borilnih disciplinah pa ne počivajo na lovorikah, saj jih po zaključenem obdobju Savate tekmovanja že v novembru čaka odprto karate tekmovanje v Ljubljani.

Doroteja Jazbec
Foto: Karate Klub Radeče

Galerija

_Varazdin 2015_1 (1)
_Varazdin 2015_1 (2)
_Varazdin 2015_1 (3)
_Varazdin 2015_1 (4)
_Varazdin 2015_1 (5)
_Varazdin 2015_1

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava