DL: Položnice dimnikarskih podjetij razburjajo

8.10.2015 | 14:20

DL: Položnice dimnikarskih podjetij razburjajo

Bralko z Uršnih sel je močno razjezila položnica, ki jo je dobila od dimnikarskega podjetja Dimnikar iz Novega mesta. Z njo ji je podjetje poslalo račun za 7,69 evra, in sicer zaradi odklonitve storitve. Pravi, da se sama z dimnikarji ni o ničemer pogovarjala, zato tudi ni odklonila njihovih storitev. Kot zanimivost pa je povedala še, da je pošto dobila 26. junija, rok za plačilo pa je bil 12. junija.

Obrnili smo se na podjetje Dimnikar, direktor Marjan Mihelčič pa nam je pojasnil, da je bralka dobila dve pošti, v katerih je pisalo, kdaj se bo dimnikar oglasil pri njih doma. Postopek, ki velja za vse stranke, je namreč takšen, da pošljejo obvestila, kdaj bo dimnikar prišel na dom, če stranke takrat ni doma, se lahko dogovori za drug termin. Če se na prvo pošto ne odzove, pošljejo še drugo. In če še takrat ni strankinega odziva, smatrajo, da bo v določenem roku doma. Če dimnikar naleti na zaprta vrata, v podjetju to obravnavajo kot odklonitev storitve in pošljejo račun za navedeni znesek. Ni pa mogel komentirati konkretnega primera, ko je bralka dobila pošto šele 14 dni po tem, ko se je že iztekel rok za plačilo, ker položnice ni videl. Mihelčič sicer predvideva, da je našo bralko položnica toliko časa čakala na pošti. Če ni tako, jo vabi, da pokliče na sedež podjetja, kjer bodo skupaj ugotovili, kaj se je zgodilo.

Članek je bil objavljen v 26. številki Dolenjskega lista, 2. julija 2015 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

8.10.2015+2     + (2)     – (0)     Oceni smart 

Živimo pač v mafijski državici. Brez presenečenja.

9.10.2015+3     + (3)     – (0)     Oceni novomeščanka 

Ni res, da se je možno dogovorit za drug termin. Ko sem to hotela storiti, ker na v pismu, ki so ga poslali, določen datum ni bilo nikogar doma, je ženska najprej odgovorila, da so pač tako oni določili, da se lahko dogovori za popoldne namesto za dopoldne (v pismu je sicer bila določena ura "med 8. in 16. uro"), nato pa odložila slušalko. In sta prišla dva dimnikarja, razbijala po vratih, da se je slišalo k sosedom, (verjetno tudi zvonila, saj je zvonec tik ob vratih) in tudi pritiskala na kljuko, da se ja ta kar povesila! Nato je sledilo novo pismo podjetja, tokrat priporočeno s povratnico (iskat ga je bilo treba na pošto, ker v dopoldanskem času pač nismo doma), da pridejo določenega dne med 8. in 16. uro .....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava