Svetovni dan duševnega zdravja v ZD Črnomelj

8.10.2015 | 13:55

Svetovni dan duševnega zdravja v ZD Črnomelj
Svetovni dan duševnega zdravja v ZD Črnomelj

Ljudi, ki zbolijo za različnimi duševnimi motnjami, spremlja stigma že vso človeško zgodovino. Čeprav se poskušamo v moderni dobi približati področju duševnega zdravja pa nam velikokrat ne uspeva. Že skrb za lastno duševno zdravje nam je velikokrat zadnja in nas je velikokrat tudi sram, kadar gremo na sprehod ali tečemo skozi mesto/vas, češ le kaj bodo drugi rekli.

Zato smo 8. oktobra v sodelovanju z društvom Ozara Črnomelj pripravili psihoedukativno delavnico o mitih in resnicah o duševnem zdravju ter o obvladovanju stresa, katere namen je bil predreti stigmatizacijo duševnih bolezni, obenem pa poudariti skrb zase in se naučiti sprostitvenih tehnik.

Delavnica je bila zelo skromno obiskana, kar je tudi potrdilo naše domneve o stigmi na področju duševnega zdravja in nam dalo vedeti, da je tu področje, kjer je še veliko za narediti.

Področje duševnega zdravja je velikokrat izpuščeno iz našega načina razmišljanja, čeprav nam slej ko prej življenje pokaže, da gresta telesno in duševno z roko v roki in da z negovanjem enega področja vplivamo tudi na drugega.

dr. Tanja Ravnjak, univ. dipl. psih.
Zdravstveni dom Črnomelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava