Za večjo varnost pešcev na metliških prehodih

8.10.2015 | 12:40

Za večjo varnost pešcev na metliških prehodih

V četrtek, 1. oktobra 2015, sta Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Metlika in Policijska postaja Metlika v sodelovanju z Združenjem šoferjev in avtomehanikov Bela krajina, Medobčinsko inšpekcijo in redarstvom občin Bele krajine, Društvom prijateljev mladine Metlika, Osnovno šolo Metlika in Otroškim vrtcem Metlika izvedli terensko preventivno akcijo – VEČJA VARNOST IN VIDNOST PEŠCEV NA PREHODIH - v sklopu aktivnosti nacionalne preventivne akcije »Bodi viden, Bodi previden«, ki poteka po vsej Sloveniji od 1. – 18. oktobra 2015.

Preventivna akcija za večjo varnost in vidnost pešcev na prehodih je potekala v Metliki, ko se je zvečerilo in je bila vidljivost zmanjšana. Naključnim pešcem, ki so prečkali prehode za pešce smo predstavili namen preventivne akcije ter razdelili odsevna telesa in različna preventivna gradiva, ki jih je za sodelujoče svete zagotovila Agencija RS za varnost prometa.

Cilj akcije je zmanjšanje števila prometnih nesreč, v katerih so udeleženi pešci in zmanjšanje teže posledic teh prometnih nesreč ter povečanje uporabe odsevnih teles pešcev, ki so nadpovprečno izpostavljeni tveganjem prometnih nesreč in zmanjšani vidljivosti.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Metlika

Galerija

prehodi (1)
prehodi (2)
prehodi (3)
prehodi (4)
prehodi

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava