Vaše fotke: Buče, buče, buče, ...

6.10.2015 | 14:40

Vaše fotke: Buče, buče, buče, ...

Tudi v času letošnje jeseni se pogled prebivalcem Brezovske Gore in vseh, ki gredo tod mimo, ustavi na naravno okrašenem pročelju hiše zakoncev Kočnar. Poleg bogate cvetlične okrasitve, za katero skrbi nežnejša polovica zakonskega para, Marinka, pa se znani sadjarski strokovnjak, Darko, vsako leto loti urejanja domače zunanje razstave buč vseh oblik, barv in velikosti. Upokojeni sadjar tudi rade volje podari kakšno bučo otrokom, ki nato jesenski sadež, v katerega Darko vreže njihovo ime, odnesejo v vrtce in šole ali pa jih kot okras uporabijo v lastnih domovih.

Tako sta Darko in Marinka Kočnar v začetku oktobra že zbrala in na ogled postavila buče, ki poudarjajo pomen jeseni za naše domove v smislu spravila pridelka z njiv in polj.

Skozi Brezovsko Goro se torej popeljite nekoliko počasneje kot običajno, da se vam oči spočijejo na jesenskem okrasu pri Kočnarjevih.

(Pripis uredništva: fotografije vaših jesenskih pridelkov, morda že ozimnice, rumeno-rdeče-oranžno-plamenečih gozdov ipd. sprejemamo na naslovu novice@lokalno.si)

Doroteja Jazbec
Foto: Dominik Jazbec

Galerija

buce (1)
buce (2)
buce (4)
buce

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

6.10.2015Oceni M plut 18 

res lep aražmaj,-toda moja ena je dvakrat težja in večja od vseh tukaj.

6.10.2015+4     + (4)     – (0)     Oceni lojz 

in tisto nosiš na vratu,hehe

6.10.2015Oceni lkjhg 

he he he, bravo lojz, odličen komentar :))))

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava