Kužki na obisku v Knjižnici Brežice

4.10.2015 | 13:30

Kužki na obisku v Knjižnici Brežice

Knjižnica Brežice je 1. oktobra 2015 v Dvorani Savice Zorko gostila prav posebne goste – obiskali so nas kužki in njihovi vodniki, ki delujejo pri Kinološkem društvu Brežice.

Predstavili so se nam z učno uro »Brez strahu pred psom«. Otroci in malo starejši otroci smo s pomočjo praktičnih prikazov in ob prisotnosti izšolanih psov spoznali, kako pravilno ravnati ob srečanju s psom in kako pravilno pristopiti k njim. Teme, ki smo jih pobliže spoznali so: obnašanje psa in naše obnašanje v stiku z njim, čutila pri psu, različni poklici psov, prehrana in vzgoja … Poslušalci smo dobili napotke tudi za ravnanje v primeru, ko ugotovimo, da smo zašli in se izgubili nekje v neznanem okolju. Pomembno je, da se ustavimo in ne blodimo naprej, saj nas bodo tako lahko izšolani kužki hitreje našli.

Predavanje smo pripravili v sodelovanju s Kinološkim društvom Brežice kot uvod v novo dejavnost, ki se bo med barvnimi hišicami in pisanimi vrečami odvijala na mladinskem oddelku Knjižnice Brežice. Dejavnost smo poimenovali Berem kužku. To je posebna metoda, kjer otrok bere psu ter posledično izboljša bralne in komunikacijske sposobnosti.

Kužkom bodo otroci od 1. do 5. razreda osnovne šole lahko brali vsako soboto (od 10. oktobra 2015 naprej) med 9. in 10. uro. Branje bo potekalo individualno, z vsakim otrokom posebej. Prednost bodo imeli otroci z bralnimi težavami. Posamezna naveza otrok-pes-vodnik bo imela na voljo do 20 minut. Za nemoteno izvedbo so potrebne predhodne prijave.

Mali in veliki ljubitelji sreč na vrvici smo poučen in pester večer zaključili z novimi spoznanji in osvežitvijo starega znanja.

Andreja Dvornik, Knjižnica Brežice

Galerija

IMG_4838 (Large)
IMG_4839 (Large)
IMG_4843 (Large)
IMG_4845 (Large)
IMG_4846 (Large)n
IMG_4870 (Large)
IMG_4871 (Large)
IMG_4873 (Large)
IMG_4881 (Large)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava