Obletnice Župnije - slovesna maša Olimje

4.10.2015 | 09:00

Župnija Olimje pri Podčetrtku obhaja:

340. obletnico posvetitve cerkve,

230. obletnico ustanovitve župnije in

25. obletnico prihoda patrov minoritov

Te pomembne obletnice bomo obhajali:

V petek, 2. oktobra 2015

ob 18. uri sv. maša. Takoj po sv. maši nam bo Koralni zbor Akademije za glazbo iz Ljubljane pod vodstvom prof. Toneta Potočnika prepeval koralne napeve, kot so jih prepevali patri pavlinci skoraj 120 let tudi v olimski cerkvi. To bo enkratno doživetje ob poslušanju starih in še vedno uporabnih napevov cerkvenega petja v latinskem jeziku.

V soboto, 3. oktobra 2015

vabimo v Olimje mladino. Program z naslovom: Biseri življenja sv. Frančiška Asiškega in biseri našega življenja se bo pričel ob 10. uri.

Dnevni red srečanja za mladino: ob 10. uri prihod in predstavitev skupin. Nato predstavitev glavne teme. Frančiškovi biseri življenja

Sledi delo po skupinah na temo: Naši biseri življenja. Ob 12. uri plenum; ob 12:30 uri kosilo. Po kosilu družabne igre.

Ob 14. uri Delavnice na temo: Hvalnica stvarstva; ob 16. uri sv. maša.

V nedeljo, 4. oktobra 2015

bo slovesna sv. maša ob 9.uri. Somaševanje bo vodil provincial slovenskih minoritov p. Milan Kos. Pri maši bo sodeloval orkester Zasebne glazbene šole v samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju pod vodstvom Petra Gojkošeka in združena pevska zbora župnij Podčetrtek in Olimje pod vodstvom prof. Mihaele Pihler in organista prof. Toneta Potočnika

Po maši bomo na samostanskem dvorišču obhajali tudi krajevni praznik z pogostitvijo in kulturnim programom.

Likovna kolonija MOLK nam bo predstavila svoja slikarska dela, ki bodo tudi naprodaj. Izkupiček za slike bomo namenili za potrebe KARITAS.