Večer poezije je večer za dušo

3.10.2015 | 09:40

Večer poezije je večer za dušo

V četrtek, 24. septembra, so v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto gostili mlado pesnico, pisateljico, kantavtorico, glasbeno publicistko, ki si je nadela umetniško ime Oiseau, ptica. Pisati je pričela že v ranih letih. A ne glede na to, česa se loti, v središče svojega ustvarjanja postavlja občutja. Do sedaj pa smo jo že imeli priložnost spoznati v pesniški zbirki Drevo življenja (2009), v kratkih zgodbah Skozi polje cvetočega maka smo odšli v iskanje (2012) in v pesniški zbirki Balada za lastovke (2013). 

Po letu dni premora so tokratni večer posvetili prebiranju njene nove vizualne zbirke poetičnih utrinkov, prepojene z življenjskimi modrostmi, ki nosijo izjemno pomenljiv naslov V šepetu trepet.

Zbirka poetičnih utrinkov V šepetu trepet je vsekakor vizualna nadgradnja njene prejšnje pesniške zbirke Balada za lastovke, promocijske večere in branje stihov pa je tokrat nadgradila z video animacijo interdisciplinarne ustvarjalke sodobne umetnosti in glasbenice Neže Trobec ter glasbo bobnarja, tolkalca, komponista in pedagoga Aleša Rendle, sicer rednega člana Big Banda RTV Slovenije.

Zbirko življenjskih modrosti V šepetu trepet lahko prebiramo vedno znova in znova. Modrosti so namreč hvaležne sopotnice. Kar pa je najpomembnejše. Vedno so pri roki. Najdemo jih lahko pod blazino, v žepu, v torbi, na mizi, v mislih … amorkoli pogledamo, tam jih najdemo. Pa ne zato, ker jih je nekdo tam pustil, temveč zato, ker so.

Janja Gazvoda
Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

Galerija

_jarc (1)
_jarc (2)
_jarc

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava