Dan starejših z Renato Brunskole, Rio Bačer in Jožico Dorniž

2.10.2015 | 10:35

Dan starejših z Renato Brunskole, Rio Bačer in Jožico Dorniž
Dan starejših z Renato Brunskole, Rio Bačer in Jožico Dorniž

1. oktober je za mednarodni dan starejših razglasila Generalna skupščina Združenih narodov leta 1990. Na ta dan je starejšim osebam doma in po svetu namenjena posebna pozornost. Na Območnem združenju RK Novo mesto smo imeli prireditev, v kateri sta bili osrednji gostji novinarki iz dveh generacij, Ria Bačer in Jožica Dorniž. Spregovorili sta o svojem življenju, vlogah, ki jih imata in spopadanju z novimi izzivi, ki nam jih prinaša današnji čas. Na prireditvi je zbrane nagovorila predsednica OZRK Novo mesto mag. Mojca Špec Potočar. Dodala je: »V Medgeneracijskem središču nas RK Novo mesto ponujamo pester urnik aktivnosti, za mlajše in starejše, v katerem so redne tedenske aktivnosti; telovadba, ročna dela, plesni tečaj in učenje računalništva; enkrat mesečne aktivnosti so kuharska delavnica, zdravstveno predavanje in preventivne zdravstvene meritve ter posvet z zdravnico, druženje ob modri polici, delavnica prve pomoči in predavanja za starše. Organiziramo pa tudi enkratne dogodke. Vabimo na Zelemenjavo, ki bo v ponedeljek, 5. oktobra, od 9.00 do 17.00

Udeležence prireditve je pozdravil tudi podžupan MO Novo mesto Boštjan Grobler in poudaril pomen medgeneracijskega sodelovanja v Novem mestu. Vse skupaj je nagovorila tudi generalna sekretarka RKS Renata Brunskole.

Na koncu je predsednic podelila priznanje OZRK Novo mesto Jožici Škof, idejni vodji projekta kamnita miza, ki nosi naslov Vez generacij in krasi Park medgeneracijske solidarnosti pred RK Novo mesto.

V kulturnem programu je zapel mlajši mladinski pevski zbor Črički, zaplesala pa folklorna skupina, oba iz učencev OŠ Drska.

Sekretarka Barbara Ozimek
Foto: OZRK

Galerija

_rk (1)
_rk (2)
_rk (3)
_rk (4)
_rk (5)
_rk (6)
_rk

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (5)

3.10.2015–1     + (0)     – (1)     Oceni vika lozar 

RK bo zaživel še bolj odkar je Renata v vodstvu. Njena energija za delo je neuničljiva.

4.10.2015+2     + (2)     – (0)     Oceni rk 

Vika zakaj ji za pomočnika ne ponudiš še jeleniča ?

5.10.2015+3     + (3)     – (0)     Oceni šumar 

Fsak bi delo za ta denar. Če pa ti Vika nebi pole je s teboj neka narobe.

5.10.2015+1     + (1)     – (0)     Oceni 78541 

Šumar - ni res. Ei dobijo še večjo vsoto, pa ne delajo nič ali pa še celo škodo.

6.10.2015Oceni bodica 

Na RK bi moral spet priti Jelenič. Ta bi ga takoj "obogatil", kot ga je že nekoč! Morda pa se bo R7enata kaj naučila od njega...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava